Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlberg frälste Djurgården i derbyt

Annons

Hammarby har inte vunnit ett bortaderby mot Djurgården på 26 år. På måndagskvällen såg Dif-anfallaren Mikael Dahlberg till att förlänga den sviten när han gjorde matchens enda mål i Stockholmsderbyt.

Den storväxte norrlänningen kom till Djurgården inför den här säsongen från Sundsvall. Meritlistan är full av landskamper från såväl U21 som juniorlandslag för den i dag 22-årige Dahlberg som länge har setts som en av landets stora anfallstalanger. Målet i derbyt var hans tredje för säsongen och det i särklass viktigaste. Det kom efter en första halvlek som präglades av kamp och få öppna chanser. Hammarby fick sin första och enda riktigt heta målchans redan efter 20 sekunder. Brasilianaren Paulinho träffade utsidan av stolpen från nära håll efter fint förarbete av Haris Laitinen och Sebastian Eguren. Djurgården hade mest bollinnehav men kom allt för sällan till avslut. Den första riktiga möjligheten kom efter 27 minuter då just Mikael Dahlberg kom helt fri i Hammarbys straffområde. 22-åringen fick gott om tid att ställa in siktet, men "Bajens" målvakt Benny Lekström svarade för en bra benparad.

Dahlberg skulle dock få chans till revansch.

Efter 60 minuter kom Mattias Jonson, tillbaka i startelvan efter en längre tids skadefrånvaro, runt på vänsterkanten och serverade Dahlberg som stötte in bollen intill Lekströms första stolpe.

Efter målet tog Hammarby över spelet något och kom ofta runt på kanterna _ dock utan någon riktigt spets i straffområdet mot Djurgårdens stabila försvar. Inbytte Charlie Davies var en av de som försökte, men avslutet inne i straffområdet var alldeles för tamt. Christian Traoré kom allra närmast, men hans nick från nära håll tog i stolpen. Djurgården hade möjlighet att avgöra matchen med fem minuter kvar när Daniel Sjölund fick chansen från elva meter. Men straffen var svag och utan precision och räddades av Benny Lekström som gick åt rätt håll. Nu spelade det inte någon större roll, Djurgården höll undan och gick i och med segern upp i serieledning.

TT

Mer läsning

Annons