Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för ny FIFA-turnering – plats för 32 tvåmannalag: "Alla deltagare är välkomna"

Dalarnas Fotbollförbund arrangerar en turnering i TV-spelet FIFA 17.
Detta sker på Kupolen lördagen den 16 september och turneringen har plats för 64 deltagare, fördelat på 32 stycken tvåmannalag.
– Vi vill gärna ha fler deltagare, alla är välkomna, säger Ulf Weinstock, föreningsutvecklare på förbundet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

Niklas tappade 50 kilo med Pokémon Go: "I bland kan det bli ett gångpass mitt i natten"

Lista och trailers: Höstens 14 bästa tv-serier – här är guldkornen du inte får missa

SÅ KÖPER DU PLUS

För tredje året arrangerar Dalarnas Fotbollförbund en turnering i TV-spelet FIFA 17. Även i år sker detta på Kupolen i Borlänge. Konsolen som används är Xbox.

– Tidigare har vi fått en liten lokal men i år får vi en kanonfin lokal, Kupolens evenemangslokal en trappa upp. Vi kommer både att synas och höras, säger Ulf Weinstock.

Turneringen spelas lördagen den 16 september, mellan klockan 10 och 17.

– Vi kör med fyralagsgrupper, så varje lag får spela tre matcher var. Sedan går ettan och tvåan i gruppen vidare till en kvartsfinal. Matcherna blir 2x7 minuter långa i gruppspelet och 2x10 minuter i slutspelet, säger Ulf Weinstock.

Det finns plats för totalt 64 spelare, fördelat på 32 stycken tvåmannalag. Det finns ingen åldersgräns för deltagarna och det är heller inget krav att man ska bo i Dalarna. Vem som helst är välkommen att anmäla sig till turneringen.

– Det blir mest yngre killar, även om vi har haft med någon enstaka tjej. I år har vi försökt att gå ut till skolor och Facebook, men har inte alls fått in speciellt många anmälningar hittills, säger Ulf Weinstock.

Den som vill vara med i turneringen kan anmäla sitt tvåmannalag genom att kontakta Ulf Weinstock på telefon 070-2509303 eller via e-post till adressen ulf.weinstock@dalaidrotten.se. Sista anmälningsdag är på måndag, den 11 september.

– Det är först till kvarn som gäller. Men jag tror inte att vi kommer att hinna fylla upp alla platser. Nytt för i år är att ett par sponsorer, som har verksamhet på Kupolen, bjuder deltagarna på mat, dryck och frukt under dagen, säger Ulf Weinstock.

Får man välja lag helt själv? Det är ju skillnad på att spela med Barcelona eller Kalmar FF...

– Man får välja helt fritt. De flesta deltagarna brukar välja de allra bästa lagen, som Barcelona, Real Madrid och Manchester United. Svenska Fotbollförbundet vill att vi lokalförbund ska försöka satsa mer på e-sport, det är därför vi anordnar den här turneringen, säger Ulf Weinstock.

Här finns mer information om turneringen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android