Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Malungsfors visfestival

I dag går den 5-årsjubilerande visfestivalen i Malungsfors av stapeln. Enligt arrangörerna går festivalen mot ett rekordår då de sålt fler biljetter än under tidigare år. Stiko Per Larsson är en av årets artister.

– Det är första gången jag spelar på Malungsfors visfestival. Västra Dalarna är vanligtvis inte mina jaktmarker, så det ska bli kul att komma dit. Under festivalen spelar även Anna Stadling som gästar på min senaste platta, så vi kommer att framföra låten Vildmarken tillsammans. Det är inte ofta vi får chansen att spela tillsammans, men nu passade det ju väldigt bra, menar han.

Under våren genomförde Stiko Per den femte i ordningen av sina uppmärksammade vandringsturnéer. Den här gången var slutdestinationen Köpenhamn i Danmark.

– Det var roligt som fan. Man glömmer ju snabbt det tråkiga, som att man varje morgon måste slå liv i de trasiga benen, och att det faktiskt var rätt tunga nittio mil. I stället minns man allt roligt folk man träffade längs vägen och allt annat kul som hände, berättar Stiko Per.

Blir det en ny vandring nästa år?

– Jodå, när snön försvinner och det börjar spritta i benen är det dags igen. Folk har föreslagit både USA och Moskva som vandringsmål, men jag tror det blir lite mer lokalt än så.

På årets upplaga av Peace & Love upplevde Stiko Per, enligt honom själv, en av de starkaste musikaliska upplevelserna i sitt liv.

– Det var verkligen omvälvande. Jag fick höra att jag och gubbarna satte nytt publikrekord vid den scen vi spelade på. När man är ute och gör sina luffarturnéer och spelar på alla konstiga platser runt om i landet är det otroligt skönt att komma hem och det hela blir ett segertåg. Då är det verkligen värt alla milen till Köpenhamn.