Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för gratis läxhjälp i matte i Falun

I Falun fortsätter Mattecentrum att erbjuda gratis läxhjälp i matte.

Mattecentrums räknestugor i Falun står inför en ny termin.

Från och med torsdag erbjuds gratis läxhjälp på Kristinegymnasiet.

Alla elever, oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå är välkomna.

Det är gratis att komma till Mattecentrums räknestugor och man behöver inte föranmäla sig.

Mattecentrums räknestugor ska ses som ett komplement till den ordinarie skolundervisningen. Bemanningen består av volontärer som är kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare, och alla ställer upp helt ideellt.

Föreningen driver idag 106 räknestugor i veckan fördelade på 28 städer över hela Sverige. Ca 5 000 elever besöker räknestugorna i månaden.

I Falun har Mattecentrum drivit räknestugor sedan 2013 och räknestugan på Kristinegymnasiet är populär. Eleverna kommer främst från gymnasiet, men även Komvuxelever brukar dyka upp. Inför högskoleprovet passar många på att besöka räknestugan för att förbereda sig lite extra.

– Räknestugan ger ett utmärkt tillfälle för att sitta i lugn och ro och fokusera på matten. Vi i volontärgruppen kompletterar varandra, såväl i kunskaper som i arbetslivserfarenheter. Det finns alltid någon mer att fråga om man kör fast, säger Martin Appelgren, projektledare för Mattecentrum i Falun, i ett pressmeddelande.