Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Fotomaraton i Borlänge - i år delvis digitalt

Nu ska vi skicka ut fotointresserade människor i Borlänge igen. Den 11 juli arrangeras ett Fotomaraton där Borlängebor och besökare får visa upp fina, roliga, intressanta och oväntade sidor av Borlänge.

- Vi tycker att det behövs lite action i sommarhettan och lite glada händelser i en på många sätt dyster tid, säger Henrik Hansson och Lena Lagestam som driver föreningen Borlänge Bildfestival. Så nu kör vi. Vi är digitala i år. För säkerhetens skull. Deltagarna är ute i Borlänge och fotograferar men vi samlas inte vid kontroller.

I stället så finns Henrik och Lena i en studio där man livestreamar under dagen med information, gäster, småprat, goda tips och inspiration.

- Vi känner att vi saknar evenemang, roliga aktiviteter och kreativa utmaningar, säger Henrik Hansson. Vi tror att människor längtar efter att göra något kul. Vi kommer att släppa tolv teman, ett för varje timme, via sms till deltagarna under dagen och sedan är det upp till våra deltagare att presentera sitt tema på det sätt man vill.

Förstapriset är, precis som förra året, en egen fotoutställning, som arrangeras när coronapandemin är över.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel