Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att överväga ett namnbyte?

Det var en gång ett bensinbolag som hette Swedtank. Folk tankade, kom in och köpte olja och betalade i kassan. Ledningen ville tjäna mer pengar så man satte upp automater där man kunde betala. De som ändå envisades med att komma in och betala fick dyrare bensin. Det blev genast bättre, mycket personal kunde sägas upp.

Så kom nästa steg i utvecklingen. Man började sälja livsmedel, korv och kaffe. Nu blev det lite svårt att hinna med, det tog tid att fixa korv så de som ville betala bensin blev ett störningsmoment. Ledningen satte sig i krismöte. Någon kom på en strålande idé!

Vi tar bort pumparna och slutar sälja bensin! Kunderna får köpa bensincheckar som de kan handla på andra bensinstationer med. Givetvis mot en viss avgift, hanteringen kostar ju. Cheferna blev så nöjda att de höjde både sin lön och bonus. Nu var det bara en sak som gnagde lite. Kan vi fortsätta att heta Swedtank?

Torbjörn Windle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare