Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att hylla Dalarnas artister igen – skicka in dina nomineringar till Dalecarlia Music Awards här

För tredje året i rad går Musik i Dalarna in som huvudman för Dalecarlia Music Awards, som går av stapeln den 7 april 2018 på Liljan i Borlänge. Nu är det dags att skicka in sina nomineringar till galan.

Här kan du nominera dina favoriter till galan. Röstningen är öppen mellan 1 december och 8 januari 2018:

Det blir för femte gången som Dalecarlia Music Awards arrangeras, denna gång på Liljan i Borlänge.

Se livesändningen från Dalecarlia Music Awards 2016

Galan startades på initiativ av Boomtown och Studiefrämjandet för att hylla Dalarnas musikliv. Gustaf Elmelid är ny projektledare för Dalecarlia Music Awards i år.

Hur känns det för dig att hantera galan?

– Det känns superkul! Musik i Dalarna går in på sitt tredje år som huvudman och nu när vi även har Dalapop i vår organisation känns det självklart att de är med och arrangerar galan, säger projektledare Gustaf Elmelid.

Dalecarlia Music Awards hölls i Borlänge de första två åren, för att sedan hållas i Falun två år.

– Det är dags för Borlänge att få vara värdstad för galan igen. Det ska bli spännande att vara på Liljan också.

Läs också: Musik i Dalarna ny huvudman för Dalecarlia Music Awards

Dalecarlia Music Awards delar ut priser för bland annat årets låt, årets grupp och årets album. Även smalare kategorier som årets klassiska och årets folkmusik finns med.

Från och med den 1 december kan vem som helst skicka in sina nomineringar till DT för att hjälpa juryn att utse det bästa från Dalarnas musikliv under 2017.

Varför behövs en sådan här gala egentligen?

– Från vår region kommer stjärnor inom allt ifrån metal, klassiskt, folkmusik och pop. Vi har även oerhört duktiga arrangörer och producenter. Dalarna har ett otroligt starkt och brett musikliv och det är viktigt att uppmärksamma det.

- Galan är också en mötesplats för alla kategorier inom musikbranschen, men utan publiken finns ingen musikbransch så för mig är det en självklarhet att galan ska vara öppen för allmänheten, säger Gustaf Elmelid.

Läs också: Se Pelle Lindströms tacktal när han tog emot Juryns specialpris på Dalecarlia Music Awards

Galan görs möjlig av Musik i Dalarna, Dalapop, Sveriges Radio, Dalarnas Tidningar, Scekab, Liljan och deltagande studieförbunden Sensus, ABF, Bilda och Studiefrämjandet.

– Vi har även sökt stöd och hoppas på ett fortsatt samarbete med Borlänge och Falu kommun, precis som tidigare år, säger Gustaf Elmelid.