Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklar för alla som kämpar mot cancer

På lördag 6 oktober cyklar ett 20-tal personer med Jörgen Claesson i spetsen från Sälen till Mora till förmån för alla som kämpar mot cancer. I samband med Vasaloppet fick Jörgen själv sin cancerdiagnos.

Annons

Det är sex veckor sedan Cykelvasan kördes. Varför cyklar ni sträckan först nu?

Jag var anmäld till Cykelvasan, men genomgick strax innan loppet en ryggmärgstransplantation och kunde då inte genomföra Cykelvasan. Nu cyklar jag den tillsammans med en rad vänner och vi gör det för att samla in pengar till cancerfonden. Det med temat "Etta aktivt liv mot cancer".

Hur gör ni för att samla in pengar?

De som cyklar tillsammans med mig lägger en krona per minut som de behöver för att cykla. Sedan kan även andra välja att stödja oss genom frivilliga bidrag eller att betala för de omkring fem timmar vii räknar med att behöva för at nå Mora. Det bör bli omkring 300 kronor per åkare i snitt.

Hur många räknar ni med att bli?

Det kom snabbt fler kompisar som ville vara med och först trodde vi att vi skulle bli 20 som cyklade, men nu ser det ut som vi blir fler än 20.

Ni samarbetar med www.langlopp.com, vad är det?

Det är det arbete som Anna Rydstedt, som också kom från Sälen inledde när även hon drabbades av cancer. Anna gjorde ett jättejobb innan hon tyvärr gick bort. Därför är det naturligt att stödja cancerfonden genom långlopp.com som Anna startade.

När går starten?

– Vi samlas vid Vasaloppstarten i Sälen klockan halv nio på lördag och starten går klockan nio.