Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklande Moraseniorer ställde kursen till Maj-Lis Burtus örtagård

Annons

INSÄNT: Ett 20-tal spänstiga SPF:are deltog på en cykeltur till Vattnäs Örtagård och Maj-Lis Burtus.

Det var SPF Moras Friskvårdskommitté, med Alf Björkman i ledningen, som anordnat denna trevliga resa. Väl framme i Vattnäs, hälsade Maj-Lis Burtus gruppen varmt välkomen till Örtagården. Hon bjöd in i en gammal fäbodstuga, som en gång stått i Läde. Där serverades kaffe med dopp, och Maj-Lis goda hembakade Skrålla med tillbehör.

Hon berättade också om hur de renoverat denna stuga med att dikta in mossa mellan timmerstockarna, byta fönster och brädklä hela stugan. Allt detta gjordes innan hon började med att förbereda Örtagården, året var 1998. Men Maj-Lis har ju många järn i elden, hon har ju en förfluten tid som kommunalråd i Mora, men är ordförande i andra organisationer också.

Efter att ha lämnat stugan blev man guidade av Maj-Lis, som med liv och lust, berättade om alla växter hon hade i sin Örtagård, om olikfärgade aklejor, vackra buskar och inte minst alla örter, såsom timjan, oregano, isop med mera. Det doftade ju så gott när man passerade dessa örter.

Många kände på dem och smakade av dem. Det går inte att räkna upp alla olika sorter som fanns där, man får helt enkelt åka dit och uppleva det på plats. Man fick även mattips om vad det är för örter man kan baka in i bröd med eller använda i köttgrytor. Det blev en lärorik eftermiddag.

Alf Björkman tackade Maj-Lis Burtus for allt hon hade ordnat och för den intressanta guidningen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons