Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklade in tusenlappar till SOS barnbyar

Har gått bra, men med ett par undantag.
– Utanför Hedemora åkte jag fel och fick vända tillbaka, säger falubon Henrik Öijer som kört en 606 kilometer lång cykeltur genom Dalarna och som höll på att ge upp i nattmörkret mellan Nyhammar och Björbo.

Annons

Under söndagen inledde Henrik Öijer, ordförande i Falu CK, sin över 60 mil långa resa på cykel genom Dalarna.

Syftet var att samla in pengar till SOS barnbyar där företag och privatpersoner uppmanas att skänka en krona per cyklad kilometer.

– Innan jag stack iväg hade det kommit in runt 1 000 kronor, säger Öijer som kunde se att han nått 60 procent av insamlingsmålet när han pustat ut hemma i Falun och nattat barnen efter 23 timmar på cykelsadeln.

Henrik Öijer klarade natten utan missöden, sånär som på att han åkte fel strax utanför Hedemora och fick vända tillbaka - en omväg på sex kilometer.

– Sedan, vid fyra-fem-tiden på måndagsmorgonen var jag rejält trött mellan Nyhammar och Björbo. In nattmörkret höll jag på att ge upp men fick tillbaka energin när det började ljusna.

– Jag är hemma igen efter 22 timmar och 57 minuter långt cykeläventyr. Krafterna kom tillbaka efter Leksand för då hade jag medvind och kännde mig jättepigg när jag kom till tillbaka till Falun, men det här lär jag inte göra om.

– Min utmaning till alla företag är att bidra med en krona för varje kilometer som jag cyklar under mitt projekt Dala600. Min utmaning till alla privatpersoner är att skänka ett bidrag, varje krona räknas och behövs. Hoppas insamlingen nu tar fart, säger Henrik Öijer.