Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelvasan fyller skidanläggning

/
  • Richard Göransson var med och drog fram cyklisten Emil Lindgren till en ny seger i Cykelvasasprinten på Lindvallen.
  • Jonas Bauer var med om att ta in Cykelvasan i Vasaloppets program som VD för Vasaloppet. Idag är Jonas destinationschef för Skistar i Sälen och gläds därför dubbelt åt det beslut som Vasaloppet tog om sommarveckan. Jonas passade givetvis också på att vara med i årets Cykelvasa.
  • Emil Lindgren förvaltar det försprång som racerföraren Richard Göransson gett honom och paret vinner åter Cykelasasprinten.
  • Elitcyklisten Magnus Darvell cruisar långsamt genom folkmassorna vid alla utställningsstång i Lindvallen.
  • Starten för den femte Cykelvasan, 10 900 åkare ger sig iväg mot Mora.
  • Tävlingscyklar för hundratalsmiljoner ligger redo för start.
  • Daniel Sedin med bröderna Stefan och Peter var tre av 10900 startande i Cykelvasan.
  • Först i spåret men inte först i mål, som de inte fick åka igenom var mc-trion Bo Dalgärde, Bjursås, Elving Solli, Gagnef, Perra Hansson, Sälen och Jörgen Edvardsson, Borlänge. De fungerade som föråkare i CykelVasan.

För fem år sedan provcyklade en liten grupp cykelentusiaster sträckan Sälen-Mora längs Vasaloppspåret. För ett år sedan tog det 27 minuter att få 12 000 cyklister från 24 nationer att anmäla sig till årets Cykelvasa, en av dem Skistars destinationschef i Sälen Jonas Bauer.

Annons

Jonas Bauer var då VD för Vasaloppet och med om att öppna Vasaloppets sommarvecka och ta in Cykelvasan på programmet.

– Det var då svårt att inse hur stor Cykelvasan skulle bli och hur betydelsefull den skulle bli för Skistar och Lindvallen, säger Jonas Bauer.

Under Cykelvasan är det fullbokat i hela Lindvallen och dagarna runt cykelevenemanget har vuxit ut till att bli sommarens viktigaste vecka för den stora skidanläggningen.

För ett år sedan blev också Jonas destinationschef för Skistar i Sälen.

– Sedan Cykelvasan flyttade upp nummerlappsutlämning till Lindvallen så blev det här riktigt bra för alla parter, summerar Jonas, där han vandrar mellan alla utställare, cyklister och besökare som inramar området längs Experium.

– Cykel har blivit en viktig del i vårt sommarprogram som vi kommer att fortsätta att utveckla. De olika cykelformerna, downhill, crosscountry, landsväg och MTB kuggar i varandra väl, säger Jonas, medan Barnens Cykelvasa som pågår i bakgrunden är ett levande exempel på det.

När 10 900 av de 12000 anmälda cyklisterna möter upp till start och placerar ut cyklarna i de många startfållorna går det på ett enkelt sätt att inse värdet av loppet. En cykel kostar från 10 000 kronor och upp till över det femdubbla. Det handlar om cyklar för över 200 miljoner kronor som ligger redo för Cykelvasan i startfållorna.

En av många deltagare som rullar in i stargrupp fem är ishockeyproffset Daniel Sedin som cyklade tillsammans med två av hans bröder, Peter och Stefan. Efter loppet var Daniel entusiastisk och lovade att återkomma för att cykla igen.

Annons