Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelvasan fulltecknad

Den 12 augusti gåt den nionde upplagan av Cykelvasan av stapeln, och under torsdagen blev loppet fulltecknat, vilket innebär att 13 000 deltagare har anmält sig till att ta sig de 94 kilometrarna från Sälen till Mora på cykel.

Totalt är 22 500 personer just nu anmälda till något av de nio loppen under Vasaloppets sommarvecka. Till Vasaloppets vintervecka 2018 är 40 000 personer redan anmälda.

När det gäller Cykelvasan så är 4 600 av de 13 000 anmälda personer som kör loppet för första gången. 400 är anmälda i tävlingsklassen i loppet och resten i motionsklassen.

Läs också: Vasaloppet fulltecknades på knappt fem minuter

Vasaloppet meddelat i ett pressmeddelande att det fortfarande finns chans att anmäla sig till Cykelvasan Öppet Spår, som går av stapeln 11 augusti. Till det loppet har 3 200 personer hittills anmält sig, och anmälningstaket är 6 000.

Läs också: Från målgången i Cykelvasan - se intervjuer med segrarna och toppåkarna

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android