Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren från Falun kunde inte försvara sin titel – missade finalen efter krasch

Falubon Felix Beckeman kunde som regerande världsmästare inte försvara sin titel när VM i 4X avgjordes i italienska Val di Sole. Beckeman fick nöja sig med en femteplats.

Annons

Felix Beckeman, som representerar Uddevalla cykelklubb från staden där han växte upp, blev utsedd till årets cyklist i Sverige, alla kategorier, på herrsidan efter sitt VM-guld i 4X, som enkelt kan beskrivas som cyklingens motsvarighet till skicross.

I Val di Sole var han, trots en del missar, fjärde snabbast av de 41 åkare som gjorde upp om att ta sig vidare till åttondelsfinaler.

– Han såg riktigt bra ut på träningen, vi visste att det skulle bli tufft och han kvalade där vi trodde han skulle, säger Annie Söderberg, förbundskapten mountainbike, i ett pressmeddelande.

Felix Beckeman. Foto: Niklas Wallner

Beckeman tog sig säkert vidare till semifinal, men där strulade det redan ut ur starten, då 26-åringen från Främby krokade ihop med en annan cyklist. Hon kom ut som trea, men körde sedan upp sig till andra plats och var på väg mot final då han gick omkull i den avslutande stenkistan.

Lätt mörbultad efter den kraschen kunde den regerande världsmästaren ändå ladda om och avsluta mästerskapet snyggt med en säker seger i B-finalen, som han kontrollerade från start till mål. Därmed blev det till slut en femteplats för Felix Beckeman.

 – Han har gjort ett jättebra VM. Det var tufft motstånd i år, och att vara regerande världsmästare har Felix allt att förlora. Men han bär ändå pressen bra och kör som han ska göra. Det är egentligen bara otur att han inte tar sig hela vägen till final. Vi är väldigt nöjda med hans prestation, säger Annie Söderberg.

Felix Beckeman har gjort en stabil säsong leder den totala världscupen i 4X med två deltävlingar kvar.

Mer läsning

Annons