Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem dalacyklister med i truppen till MTB-EM i Österrike

MTB-EM är i år uppdelade på två arrangemang med eliten i Glasgow medan U-23 avgörs i Österrike där även elitens sprint och stafett ska avgöras. Ida Jansson, Falu IK, Linn Gustafzzon, Team KBK, och Matthias Wengelin, Länna Sport, Anton Olstam, CK Natén och Johan Widén, CK Natén är de som är uttagna till EM-tävlingarna i Österrike.

Annons
Matthias Wengelin, Länna Sport, Linn Gustafzzon, Team KBK, Ida Jansson, Falu CK är uttagna till EM.  Foto: Arkiv

Europamästerskapen för MTB-cyklisterna avgörs på två arrangemang i år. Elitens tävlingar går i Glasgow i samband med en större tv-sänd EM-vecka i början av augusti, medan juniorer och U23-cyklister åker till Graz i Österrike den 26 juli.

Men, en del av eliten är även på plats i Österrike då EM-stafetten och sprinten avgörs där. Det är bara crosscountryn som avgörs i skotska Glasgow.

I U23-klassen finns den tidigare juniorvärldsmästaren Ida Jansson, Falu CK, som gör sin andra säsong i U23 där hon på senaste världscupen i Andorra körde in på en tolfte plats.

Från dam- respektive herreliten återfinns falubon Linn Gustafzzon, Team KBK, samt Matthias Wengelin, Länna Sport, från Säter för att köra sprint och stafett.

Utöver dessa åker även dalabördiga Anton Olstam och Johan Widén i herrelitklassen.

Här är hela EM-truppen i Graz, Österrike som avgörs 26-29 juli:  

Damjunior:Saga Molin, Varbergs MTB, XCO.

Herrjunior:Edvin Lindh, Härnösands CK, XCEVilgot Lindh, Härnösands CK, XCOHugo Eliasson, Varbergs MTB, XCOAugust Höglund, IK Hakarpspojkarna. XCO

U23 herr:Emil Hedlund, OK Hammaren, XCO

U23 dam:Ida Jansson, Falu CK, XCO

Damelit:Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes, XCE + XCRElla Holmegård, Mölndals CK, XCE

Herrelit:Anton Olstam, CK Natén, XCEJohan Widén, CK Natén, XCEMatthias Wengelin, Länna Sport CK, XCE + XCR

Mer läsning

Annons