Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crouchs hattrick sänkte Arsenal

Annons

Peter Crouch var på sitt allra bästa humör när Liverpool i praktiken säkrade en Champions League-plats genom att hemmabesegra Arsenal med 4_1.

Den gänglige engelske landslagsmannen hade stundtals lekstuga med gästernas försvarare och svarade för tre av målen. Det första skickade han in bakom Jens Lehmann i Arsenals mål redan efter fyra minuter, vackert framspelad av högerbacken Álvaro Arbeloa. Tio minuter före halvtidsvila var det dags igen. Crouch använde hela sin längd då han i duell med två Arsenal-försvarare kom högst och nickade in 2_0. Tio minuter före slutet fastställde han slutresultatet till 4_1.

Innan Crouch punkterade matchen hade Arsenal reducerat till 1_3 och såg ut att vara på väg in i matchen igen _ mycket tack vare Fredrik Ljungberg, som byttes in i den 65:e minuten och fick fart på "Gunners" anfallsspel.

I och med segern passerade Liverpool Arsenal i tabellen som ny trea. De tre första går direkt in i Champions league medan ligafyran får kvala till turneringen.

Tabellen toppas alltjämt av suveräna Manchester United som fortsätter att rada upp vinster. Laget var förvisso illa ute i hemmamatchen mot Blackburn, som fram till den 61:a minuten ledde med 1_0. Då slog Paul Scholes in kvitteringen, som samtidigt var startskottet för ett riktigt målfyrverkeri. Hemmalaget hann med ytterligare tre mål innan slutsignalen, och vann fullt rättvist med 4_1.

Försprånget ned till ligatvåan Chelsea, som möter Watford borta senare på lördagen, är nu nio poäng.

TT

Mer läsning

Annons