Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cricketcoachen blev mördad

Annons

Pakistans förbundskapten i cricket, britten Bob Woolmer, blev mördad. Enligt den jamaicanska polisen blev Woolmer strypt.

Mordet skakar cricketen mitt under pågående VM och drar med sig en våg av rykten om uppgjorda matcher och illegalt spel.

Den 58-årige cricketcoachen hittades medvetslös på sitt hotellrum i Kingston, Jamaica, mindre än ett dygn efter att Pakistan oväntat förlorat mot Irland i cricket-VM. Han dödförklarades senare på sjukhus.

Innan förlusten mot Irland hade Pakistan dessutom förlorat mot Västindien, och mordet satte genast i gång olika konspirationsteorier i cricketgalna Pakistan. Tidigare landslagsmannen Sarfraz Nawaz är till exempel övertygad om att mordet har kopplingar till illegala spelsyndikat.

Ett rykte gjorde också gällande att Woolmer planerade att skriva en bok för att avslöja hur matcher gjorts upp.

Det vore inte första gången som pakistanska cricketspelare dragits in i en spelskandal. För tolv år sedan stängdes till exempel flera spelare av på livstid, sedan en domstolsutredning i Pakistan nystat upp en illegal spelhärva.

Också den förre landslagskaptenen Rashid Latif, som avslöjade härvan, misstänker att mordet har kopplingar till illegalt spel.

Polisen har inte velat uttala sig om vem som kan ligga bakom mordet, men misstänker att Woolmer kände sin eller sina mördare.

Det internationella cricketförbundet har trots mordet och ryktena om möjligen uppgjorda matcher beslutat att VM i Västindien ska fortsätta som planerat. Finalen spelas den 28 april i Bridgetown på Barbados.

TT

Mer läsning

Annons