Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Crawlkurs i Vansbro inför sommarens Vansbrosimning

Vansbrosimningens nybörjarkurs under ledning av instruktörerna Mikael Rosén och Emma Graaf var mycket omtyckt av deltagarna som nötte simtekniken i Vansbro simhall i helgen, 1-3 april.
– 21 personer kom hit, 21 simmare åkte hem, konstaterade Mikael Rosén efter avslutad kurs.

Det var positiva och motiverade deltagare som spenderade större delen av helgen i Vansbro simhall och lärde sig grunderna i crawl. Många gjorde framsteg och skillnaden var stor från fredagens introduktion till söndagens sista teknikpass.

Det var en del långväga kursdeltagare, ungefär hälften kom utanför länet och erbjöds möjligheten att boka kurs med boende på Flottaren. Träningspassen i bassängen varvades med teorigenomgångar, filmanalys och besök hos lokala sim- och dykbutiken W-Dyk, för konsultation och införskaffning av utrustning för både träning och tävling.

– Det var en väldigt bra och trevlig crawlkurs med bra ledare och många härliga kursdeltagare. Jag fick många tips, säger Yvonne Persson från Karlstad och en av kursdeltagarna.

Tränarna för helgen Mikael Rosén och Emma Graaf fick mycket beröm för sina insatser. Rosén, ursprungligen från Fagersta, är förbundskapten för landslaget i öppet vatten och kallar sig själv för Simningens Rain Man. Kuriosa är att han som trefaldig vinnare av Vansbrosimningen är hittills den enda som har vunnit med och utan våtdräkt.

Emma Graaf från det vackra Norhyttan, triathlet och personlig coach fick även svara på frågor om sin specialdistans Ironman, det vill säga 3,8 km simning, 18 mil cykel och 42 km löpning.

Det var femte gången en kurs av det här slaget arrangerades i Vansbro av Vansbrosimningens och utifrån deltagarnas egna önskemål finns redan nu tankar på en fortsättningskurs.