Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Country-SM fest i musikens tecken

I sju år har Högis i Sälen fyllts av hattar och countrymusik.
– Det här har vuxit ut till att bli en bra återkommande fest och extra kul i år med fredagskvällens stora artister, säger Anna-Karin Dismats, som varit med bakom scen för arrangemanget i alla sju åren.

Fredagskvällen bjöd på helgens höjdpunkt med 1100 besökare på plats när Refreshments med Dave Edmunds och Eva Eastwood uppträdde, som höjdpunkt efter den första delen av country-SM.

– På lördagen handlade det om del två av country-SM och då var det segrarna i de fem klasserna som fick svara för musiken.

– Det här är en höjdare och inte blev det sämre av att Ordinary från Falun gick och vann, säger Lena Broman från Mora, som fanns på plats på Högis i Sälen.

– Jag är lite partisk, då jag har min dotter med i tävlingen, säger Lena som nu fick vara med och heja fram dottern Mia och hennes kompisar i Ordinary till en välförtjänt seger.

Country-SM fyller under flera dagar Högfjällshotellet med countrysugna musikälskare, som också fick chansen att uppleva och även pröva på linedance.

– Lite stolta kan vi allt vara över att det vi gör under några av höstkvällarna är ett värdefullt tillskott för hela området, säger Anders Bjernulf på Högfjällshotellet.

– Det är extra roligt att också fjällkyrkan är med i arrangemanget och att hela country-SM fortsätter att samla så stor publik. Det här har blivit ett mycket bra höstarrangemang med en trogen publik, säger Anders.