Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colorama gör sig mer synliga i Hedemora

Colorama i Hedemora, även känt som Målarboden, flyttar från Sätervägen. Det bär av över Stadshusberget till en väl synlig plats intill riksväg 70.

Annons

Det har blivit dags att byta läge för färghandeln Colorama. Butiken har, med olika namn, befunnit sig på samma plats under många år på Sätervägen 19. Det är en något undanskymd plats och det är hög tid att göra sig mer synlig menar ägaren Roland Pommer.

– Vi behöver synas mer och vi behöver en uppfräschning.

Roland Pommer får medhåll av butikschefen Therese Pavval.

– Många unga som är på väg att köpa hus känner inte ens till att det finns en Colorama-butik i Hedemora.

Upprinnelsen till flytten kom när Roland Pommer förde diskussioner med vitvarukedjan Elon, som redan har positionerat sig väl synligt vid riksväg 70.

– Elon kom upp till oss och frågade om vi kunde hjälpa dem att titta över deras nya köksvisning som de skulle bygga. Och när vi kom ner och började prata så tyckte de att det fanns en ledig lokal bredvid. Det kändes rätt helt enkelt. När man renoverar ett kök då tapetserar man, man kaklar, man lägger nytt golv. Så vi kommer att hjälpas åt att serva kunderna i Hedemora.

I och med flytten nysatsar Colorama . Till exempel ska nu kunderna få se "inspirerande miljöer" i butiken. Det vill säga montrar med uppbyggda hemmiljöer som man ofta ser på större varuhus.

– Tanken är att det ska bli en upplevelse, ett sovrum eller ett kontor till exempel, säger Therese Pavval.

Roland Pommer berättar också om en större satsning på badrumsrenoveringar och spabad. Men den mest uppenbara nyheten som kommer med det nya läget är att det tillkommer en särskild yrkesbutik med egen ingång på baksidan.

Den gamla butiken på Sätervägen håller nu öppen sina sista dagar. Efter fredag är det slut och under nästa vecka håller Colorama stängt, innan nyinvigningen nästa fredag 25 november.