Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Collitons tuffa farväl efter raset mot Leksand: "Det är sorgligt"

Allt talade för Mora – men, Leksand åt upp försprånget och körde över MIK med 6–0 i torsdags.
Nu har Mora IK:s succégäng splittrats.
– Det blir svårt att ta farväl till några av killarna, säger Jeremy Colliton.

Efter Mora IK:s haveri mot Leksand var Moras tränare Jeremy Colliton mycket besviken och samtidigt väldigt sorgsen. Han var djupt rörd och en tår var nära att falla.

LÄS MER: Morastjärnans hyllning till tränaren efter derbyförlusten: "Absolut den bästa coach jag har haft"

– Jag älskar de här killarna. De har bevisat för många hur bra de är och kan vara och vilket pris de är villiga att betala för att vinna. Jag älskar att vara omkring de här spelarna. Jag har älskat att coacha spelarna i den här gruppen. Det blir svårt att ta farväl till några av killarna, säger Jeremy Colliton.

Moras succétränare skrev på ett nytt kontrakt med Mora IK mitt under brinnande slutspelsserie. Avtalet sträcker sig över nästa säsong men med option på förlängning.

LÄS MER: Morakaptenen kan lägga av efter derbyförlusten: "Vi får se om det blir något mer"

Nu startar bygget inför nästa säsong och målet är att behålla så många möjligt.

– Det här är killar du vill ha om du vill vinna. Men vi kommer att tvingas hitta nya spelare, men samtidigt försöka utveckla spelare som varit här i år. Men, det är sorgligt att gruppen spricker.

Hur många kommer ni att kunna behålla?

– En del men jag vet inte hur många. Det är upp till spelarna om de vill fortsätta här. Jag hoppas att killarna tror på det vi vill här, att de känner att vi kan göra de bättre så att de kan ta nästa steg i karriären, och att de känner att vi kan fortsätta vinna i Mora IK.

LÄS MER: Ingen spelarflykt från Mora IK – "Vi kommer ha kvar alla spelare som har kontrakt"

– Nu är det vårt jobb att övertyga killarna. Jag hoppas att de har gillat den resa vi haft sedan årsskiftet, säger Jeremy Colliton.

När kan ni presentera nya spelare eller kontraktsförlängningar?

– Jag vet inte när vi kan göra det. Vi jobbar på det, men de måste också säga ja.

Vad väntar nu?

– Vi kommer att ha möten med spelarna, ge dem feedback, och det blir väl några dagar till vi är med varandra. Men... Jag var inte redo för det här... Vi var inställda på att åka till Tingsryd, säger Jeremy Colliton.