Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Colliton kvar som huvudtränare i Mora IK

Jeremy Colliton blir kvar som tränare i Mora IK.
Det avslöjade klubbdirektören Peter Hermodsson måndag kväll.
– Jätteroligt att han blir kvar, säger en nöjd Hermodsson.

Tidigare under dagen hade Mora IK skickat ut ett pressmeddelande att Pär Johansson tackar för sig som assisterande tränare.

– Det här med Colliton är så nytt, så det har vi inte hunnit få ut än.

Kanadensaren som har NHL-meriter kom till Mora IK inför säsongen 2013/14.

Han var tänkt som en ledande spelare, men det blev bara ett par matcher i MIK-tröjan innan han ådrog sig hjärnskakning.

Colliton hade tidigare en historia av hjärnskakningar, men den i Mora blev hans sista och han tvingades avsluta sin aktiva karriär.

När han hade bestämt sig för att återvända till Kanada, kom i början av 2014 beskedet att dåvarande huvudtränaren Patric Wener skulle ta ett steg tillbaka. Jeremy Colliton fick förfrågan om att leda laget och han tackade ja.

Han trivdes så bra i tränarrollen i Mora IK att han fortsatte som huvudansvarig den gångna säsongen. Båda tränarna hade 1+1 år på sina kontrakt. Johansson valde att avbryta sitt medan Colliton väljer att bli kvar.

– Nu söker vi en assisterande till Jeremy, vi har en nettolista på åtta namn.

Finns någon av Roger Johansson eller Patrik Ross med på den listan?

– Nej, det gör de inte. Rogers familjesituation har nog inte ändrats på ett år och Ross tror jag heller inte är aktuell. Han finns då inte med på nettolistan.

MIK fortsätter med en kanadensisk tränare, men transatlanterna i laget blir färre kommande säsong.

– Det på grund av den ekonomiska biten. Men vi ska försöka bygga ett så bra lag vi kan för att vara med och fightas om platserna till SHL, säger Hermodsson