Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coco Chanel och 20-talets musik i sommarens Sångfest i Vattnäs

Coco Chanel är temat för sommarens Sångfest i Vattnäs konsertlada.
– Det är en tanke jag haft länge att få lyfta fram den här starka kvinnan i en föreställning, nu blir det verklighet, säger Pers Anna Larsson.

I somras satte de upp Silverfågeln, en nyskriven opera om Jussi Björling baserad på Yrsa Stenius bok ”Tills vingen brister”. Sommaren 2016 står Coco Chanel i centrum för Sångfesten i Vattnäs.

Sångerskan Pers Anna Larsson är konstnärlig ledare och verksamheten drivs av sångaren Göran Eliasson.

– Det finns något otroligt fascinerande med den här kvinnan, en historia som jag aldrig tröttnar på. Barnhemsbarnet som blev modevärldens mäktigaste, som befriade kvinnan från korsetten.

– Det var även en spännande tid musikaliskt, med modernismen som ersatte romantiken, det gjordes fantastisk musik som vi lyfter fram i föreställningen, säger Göran Elilasson.

Det blir en blandning av franskt och tysk med musik av Boulanger, Debussy, Messiaen, Mahler och Korngold. Historien om Coco Chanel berättas med texter av Martyna Kaiser. Väggarna fylls av projektioner med motiv som är hämtade från Coco's tid. Festspelsorkester sätts ihop av Fredrik Burstedt, och solister blir Pers Anna Larsson, Göran Eliasson, Hanna Husahr och Tobias Westman.

Fyra föreställningar är planerade 6-9 juli. Biljetter släpps 18 december.

LÄS MER: Pers Anna gör rolldebut i Dalhalla

LÄS MER: Operachef i blåställ