Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clash of Nations satsar vidare

Stora delar av tävlingsarenan Lugnet kommer att byggas om under 2013.
Men arrangörerna av Clash of Nations satsar ändå på att den tredje upplagan av tävlingen ska bli en höjdare.

– Vi har ambitionen att växa som starkt varumärke och siktar på att ha 70 åkare från sju nationer med i tävlingen, säger Malin Murmester i arrangörsstaben.

Första året tävlingen arrangerades, 2011, kom 5 200 besökare.

I mars i år fanns närmare 10 000 åskådare på Lugnet för att se flera av världens bästa snöskoteråkare göra upp i ädel kamp. På plats fanns flera duktiga världsåkare i snowboard och freestyleskidor.

Tillsammans bjöd deltagarna bland annat på spektakulära konster i stora uppbyggda hopp till publikens stora förtjusning.

Men när det är dags för den tredje upplagan av Clash of Nations, 28-29 mars 2013, kommer "bara" snöskoter att finnas med på programmet.

– Det har att göra med att backarenan byggs om. Men vi siktar på att genomföra riktigt bra tävlingar, trots en arena i ombyggnad. Vi satsar vidare och vill ge alla en riktig upplevelse, säger Malin Murmester.

De tävlingar som är klara för Clash of Nations 2013 är Super Snowcross Pro Open och Super Snowcross Pro Stock, till detta kommer även en FSX Show.

– Tävlingarna kommer att hållas på skidstadion och vi drar tävlingsarenan bort mot Mördarbacken till. Som vanligt står vi inför en stor utmaning. Ifjol gick det åt närmare 70 000 kubikmeter snö för att kunna genomföra tävlingen, och den här gången ska tävlingsarenan färdigställas på bara tre dagar, säger Malin Murmester.

Inga åkare är ännu klara för deltagande i Clash of Nations.

Jakten på att ännu en gång få världens bästa åkare till Falun startar på allvar i nästa vecka,

Då avgörs nämligen den första tävlingen ingående i den amerikanska proffscirkusen.

– Jag och Ted Lindborg, åkaransvarig, kommer att åka över till Duluth där den första tävlingen avgörs. Där kommer vi att träffa flera åkare som är aktuella för Clash of Nations 2013. Vi hoppas kunna ha med oss bra nyheter hem därifrån, säger Malin Murmester.

Tävlingen 2013 avgörs på skärtorsdagen och långfredagen, och arrangörerna bakom Clash of Nations hoppas att det ska hända mycket saker i Falun under påskhelgen.

– Vi hoppas att fler arrangörer hänger på, så att påsken blir en riktig händelsehelg i Falun, slutar Malin Murmester.