Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clash of Nations även 2013

Lugnet ska byggas om.
Men nu är det klart att det blir en tredje upplaga av Clash of Nations - den 28-29 mars 2013.
– Vi satsar, trots en arena i ombyggnad, på en bättre tävling än någonsin, säger Malin Murmester i arrangörsstaben.

Att Falun ska arrangera skid-VM 2015 ger också ett Lugnet i förändring.

Under 2013 kommer stora delar av skidstadion - inte minst backdelen - att byggas om.

Något som ger lite ändrade förutsättningar för Clash of Nations som arrangörer.

– Halva Clash of Nations vanliga arena är obrukbar vid genomförandet av evenemanget nästa år, men det öppnar för nya möjligheter och vi ser positivt på att arenan utvecklas, då det även kommer att gynna vår organisation i framtiden, säger Malin Murmester i ett pressmeddelande.

De tävlingar som är klara för Clash of Nations 2013 är Super Snowcross Pro Open och Super Snowcross Pro Stock, till detta kommer även en FSX Show.

Redan nu är det klart att åkare från världseliten i både Freestyle Snowcross och Super Snowcross kommer att vara på plats i Falun.

– I dagsläget söker vi efter olika möjligheter att även kunna arrangera den så omtyckta skid- och snowboardtävlingen vars arena drabbas av ombyggnationen av Lugnet. Vi söker hela tiden efter kreativa lösningar och har inte stängt några dörrar för fler grenar under Clash of Nations 2013, säger Malin Murmester.

Clash of Nations 2012 blev en stor succé både publik- och tävlingsmässigt.

– Vi ser fram emot att presentera fler nyheter under hösten och biljetterna kommer att släppas på skoterns dag den 27 oktober 2012, slutar Murmester.