Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christoffer Andersson åter i HIF

Annons

Nu är det klart efter veckor av spekulationer.

Christoffer Andersson återvänder till Helsingborgs IF efter tre år utomlands. Han har skrivit kontrakt på tre och ett halvt år.

Ytterligare en profil från guldlaget 1999 har återvänt, tidigare var det Andreas Jakobsson. Den 28-årige Christoffer Anderssons kontrakt börjar gälla den 1 juli, så första matchen kan bli den 4 juli mot Hammarby på Olympia.

Han ser det som en nytändning i karriären, som gick i stå i senaste klubben Hannover 96:

"Jag har haft en jobbig tid där och inte fått spela. Nu känns det spännande, jag längtar efter matcher och att ta en plats i HIF", säger Christoffer Andersson i ett pressmeddelande.

Han var med om att vinna Svenska cupen 1998, och stora silvret. Han kallades skämtsamt av förre tränaren Åge Hareide för "en sättpotatis". Med vilket norrmannen menade att Anderssons kunde spela på i stort sett alla positioner utom målvaktens. Och göra det bra.

"Tränaren bestämmer, jag har ingen bestämd åsikt om var jag vill spela. Viktigast nu är att komma in i laget, det har hänt en hel del sedan jag spelade här senast".

Christoffer Andersson kom från Nybro till HIF för elva år sedan och var kvar till år 2003. Då flyttade han till norska topplaget Lilleström, där han hade framgång som högerback under några år.

Andersson har även 24 landskamper på meritlistan, men har inte spelat under Lars Lagerbäck sedan han petades ur truppen inför fotbolls-VM 2006.

TT

Mer läsning

Annons