Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Vi vet hur viktigt det är att tidningen är lokal – därför öppnar vi redaktionen i Hedemora

Annons

För att en lokaltidning ska upplevas som riktigt lokal är närheten till läsarna viktig.

Vi ska berätta vad som händer, där det händer, när det händer.

Det är också vi som ger dig de snabba nyheterna om olyckor, bränder eller brott.

Det är vi som gräver i myndigheternas diarier, som informerar om både små och stora förändringar i kommunen, om företag som nyanställer eller butiker som öppnar och vi träffar och berättar om intressanta och fascinerande människor i Dalarna. Det är också vi som ger dig de snabba nyheterna om olyckor, bränder eller brott.

Precis som livet har goda och mindre goda sidor är vår rapportering av positiv eller mindre positiv art.

I en enkät som vi genomförde nyligen där ni som läser Södra Dalarnes Tidning svarade, är det uppenbart att det är bevakningen av det som händer i den egna kommunen som efterfrågas mest. De nära nyheterna som påverkar din vardag. Det kan handla om allt från skola och vård till det lokala näringslivet och trafik.

Tack förresten alla ni som svarade på frågorna och gav oss ovärderlig kunskap och information! Jag återkommer till svaren i enkäten lite längre ner.

Här sitter redan annonssäljarna, nu får de sällskap av Södrans reportrar

Nu har jag glädjen att berätta att vi åter öppnar redaktionen i Hedemora! Lokalerna ligger på andra våningen i Gallerian på Åsgatan. Här sitter sedan tidigare våra annonssäljare sedan många år tillbaka. Nu får de sällskap av Södrans reportrar igen.

Vi har aldrig lämnat bevakningen av Hedemora och Säter, som är Södrans primära bevakningsområden. Det viktigaste som hänt har vi kunnat berätta om ändå, men det har skett av reportrar som inte varit stationerade här.

För att hålla koll på det som händer i en kommun är det naturligtvis lättare om vi finnas på plats. Kunna ta en sväng på stan för att uträtta ärenden, äta lunch och snappa upp vad det pratas om. Vilken är den hetaste frågan just nu?

Som jag skriver i början har vi som mål att vara på plats när det händer något. Vi gör flera live-sändningar på sajten dt.se varje vecka. Där kan du kort efter t ex en allvarlig brand eller olycka följa rapporteringen i nutid. Genom att öppna redaktionen i Hedemora kommer vi att kunna vara snabbare ute på plats både i Hedemora och Säter.

Södrans läsare uppfattar oss som nära, pålitliga och nyhetsledande

För några veckor sedan gick vi ut till Södrans läsare och efterlyste svar på ett antal frågor. Vi ville veta vad läsarna tycker om innehållet och vad man skulle vilja läsa mer om. De allra flesta som svarade är prenumeranter som läser papperstidningen varje utgivningsdag. Så beter sig de flesta av våra kunder -även om antalet digitala prenumeranter är de som ökar mest.

Enkätsvaren visar att vi upplevs av många som nära, pålitliga och nyhetsledande. Det värmer att höra eftersom det är just det som en fri och oberoende lokaltidning ska vara. Men det är alldeles tydligt att det finns en stor efterfrågan och önskan att få ännu mer kommunbevakning. Och även näringsliv, brott och straff och kultur och nöje.

Kom och träffa oss på torsdag 12 mars mellan klockan 11.00 och 13.00

De här insikterna tar vi såklart med oss i bagaget när vi nu flyttat in i de nya lokalerna i Gallerian. På torsdag 12 mars har vi öppet hus mellan klockan 11.00 och 13.00. Kom och se hur vi har det och prata med oss. Ta en kaffe, tävla, få hjälp att logga in i våra digitala kanaler (om du inte redan är där) eller tipsa oss om intressanta uppslag.

Jag hoppas vi ses!