Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Problem i det nya tryckeriet försenar tidningarna – vi ber om ursäkt

Tryckeriet i Falun är numera ett av Mittmedias stora trycknav. Här finns nu ytterligare en press (två sammanlagt) och flera titlar trycks varje natt. Inte bara de som delas ut i Dalarna.

Tyvärr har den här nyordningen ställt till med problem och jag är den första att beklaga.

Prenumeranter på någon av DT:s papperstidningar; Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning har råkat ut för att tidningen kommit senare på morgonen. Vissa prenumeranter har fått en annan tidning är den de väntade sig som en kompensation för att inte bli utan och ytterligare läsare har blivit helt utan.

Det här är förstås inget jag önskar. En morgontidning är just en morgontidning och jag vet att vanan att läsa papperstidningen är oerhört stark. Du ska också kunna räkna med att den kommer.

Vi har både en ny tryckpress och nya tidningar

Problem med tryckningen har vi haft under någon vecka. Det finns inte en förklaring – utan många. Men sammantaget handlar det om en ny tryckpress och nya titlar och det betyder att allt nytt måste trimmas in.

Vi har räknar med att det skulle kunna bli vissa problem och därför vidtagit åtgärder, men det har blivit mer än vi trott.

Varje gång det händer tar vi reda på vad som gick fel så att det inte ska behöva hända igen.

I slutet av kedjan finns läsarna och det är tyvärr ni som drabbas. Ett pappersbrott i pressen innebär en försening som i sin tur leder till att tidningsbilarna (som ska ut till kund) antingen måste vänta och tidningarna delas ut senare på morgonen, eller tvingas åka iväg utan att ha hunnit få med den tidning som kunden vill ha.

Att inte få någon tidning alls - eller en annan titel - har främst drabbat kunder som har Mora Tidning och Falu Kuriren, men som bor i andra kommuner i Dalarna som inte är de här tidningarnas normala utgivningsområde. T ex den som läser Mora Tidning och bor i Hedemora.

Vi gör allt vi kan för att lösa problemen

Vi gör nu en förändring och trycker Mora Tidning lite tidigare och hoppas att det kan lösa en del av problemen med MT.

Jag vet att allt detta tär på ert tålamod och på ert förtroende för oss. Men tro mig, vi gör allt vad vi kan.

Ni som har haft problem kan vända er till vår kundservice för att göra en reklamation. Jag vet att det är en klen tröst – och att det ni i första hand vill är att tidningen ska finnas hos er precis som vanligt.

Det är också en klen tröst att papperstidningen kan läsas digitalt som e-tidning, men det skulle vara fel av mig att inte påminna om att den möjligheten finns.