Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Jag vet precis vad jag gjorde när nyheten om massmordet nådde mig. Nu vill vi veta vad du minns

Artikel 3 av 7
25 år sedan Flinkmorden
Visa alla artiklar

11 juni 1994

Jag skulle på födelsedagskalas till en nära vän. Kläderna framtagna redan kvällen innan. För mig var det en stor dag. Jag skulle för första gången berätta för mina vänner att jag väntade barn.

Såg så mycket fram emot att få säga det. Ni vet ett sån där förväntansfullt pirrande i magen som man känner när man har en hemlighet att berätta.

Människor på Österlen eller i Överkalix reagerade likadant på den obegripliga tragedin.

Men det blev inte så. Jag vaknade upp till den fasansfulla nyheten om att flera unga människor mördats i Falun – av en full militär. Flink blev ett namn vi aldrig skulle komma att glömma.

Sandviken, där jag bor, ligger ju endast en timme med bil bort. Men det spelade ingen roll. Det här var ingen lokal Dala-nyhet. Människor på Österlen eller i Överkalix reagerade likadant på den obegripliga tragedin.

Så otroligt tragiskt. Så otroligt onödigt. Så oåterkalleligt för alla inblandade.

Jag är inte den enda att minnas vad jag gjorde den här dagen.

Vi har alla en historia att berätta. Vad är det du minns när du tänker 25 år tillbaka på 11 juni 1994?

Precis som människor minns och exakt vet vad som hände i deras liv 1963 när den amerikanska presidenten John F Kennedy sköts i den öppna bilen i ett soligt Dallas, när statsminister Olof Palme sköts till döds 1986 i februarikylan på väg hem från bion efter att ha sett Bröderna Mozart eller när Estonias besättning desperat ropade ”Mayday, mayday” på radion i en septemberstorm senare samma år som massmorden i Falun.

Vi har alla en historia att berätta. Vad är det du minns när du tänker 25 år tillbaka på 11 juni 1994? Hur fick du reda på nyheten? Vad gjorde du? Vad kände du? Vad pratade du med dina vänner om?

Vi vill ta del av just din historia. Här kan du skriva dina tankar och upplevelser.

Formulär för att skicka in ditt minne, klicka här

LÄS ÄVEN: 25 år sedan Flinkmorden – Lars-Erik identifierade de döda: "Går inte att släppa det"