Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören Helena Nyman: Vi vill veta vad du tycker!

Ni som följt med i rapporteringen under våren vet att det händer mycket spännande på tidningarna i Dalarna. Den lokala journalistiken kommer ännu mer i centrum när fler journalister jobbar ute i länet och aldrig tidigare har intresset för lokala nyheter varit så stort.
Men för att bli bättre behöver vi din hjälp.

Vi får fler reportrar som står rent fysiskt närmare de vi jobbar för – det vill säga läsare och annonsörer. En mer lokal bevakning kommer att göra oss bättre. Det tror jag stenhårt på.

Allt fler betalar för betalar för digitala tidningar och nyheter på sajten

Fyra nya chefredaktörer på fyra dala-titlar borgar för ett intressant innehåll på sajten med allmänna nyheter med fokus på viktiga och engagerande ämnen som våra prenumeranter vill ha.

Och tre politiska redaktörer borgar för insiktsfulla och skarpa analyser som leder till livliga samhällsdebatter med inriktning på frågor som berör dig i Dalarna.

Intresset för lokal journalistik har aldrig varit större. Allt fler betalar för digitala tidningar och nyheter på sajten. I och med coronapandemin har behovet av och efterfrågan på trovärdig information och seriös bevakning stigit markant. Men det är en trend vi sett under en längre tid.

Antalet prenumeranter på våra tidningar i Dalarna är fler än för ett år sedan.

Vill du hålla dig uppdaterad vad som händer i din närhet hittar du det på dt.se

Sajten dt.se med upp emot en miljon artikelvisningar per vecka samlar allt som skrivs i länet – från alla 15 kommunerna. Här hittar du de senaste nyheterna om brott, olyckor eller bränder, som vi är snabba att rapportera om. Vi berättar vad som händer inom näringslivet, ger dig starka och intressanta berättelser om människor, beskriver vad som händer i din kommun.

Vi har redaktörer med fokus på feature, kultur, familj och insändare – såklart även här med ett dalaperspektiv. Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i din närhet hittar du det på dt.se.

Vi vet av läsarundersökningar som gjorts att det är till oss många går i ett nyhetsläge för att få reda på senaste nytt. Sajten har med åren blivit en stark nyhetskanal i Dalarna.

Vi undrar vad du önskar att din lokalredaktion bevakar

På redaktionen mäter och analyserar vi varje dag hur läsningen på våra artiklar ser ut. Vad det är som engagerar våra läsare mest kan vi därför få en hum om.

Men nu vill vi veta vad du tycker.

Vi har sagt att vi ska bli mer och bättre. Därför undrar vi vad du önskar av din lokalredaktion. Vilken typ av nyheter, granskningar och reportage vill du läsa dt.se? Vill du se fler bilder på människor i din omgivning? Vill du titta på mer livesänd sport? Vill du läsa fler granskningar och få mer avslöjanden? Långa reportage och starka livsöden? Eller tycker du att familjenyheterna är viktigast?

Vi blir jätteglada om du tar ett par minuter och går in på dt.se/tycktill och svarar på vår enkät om vad som är viktig lokaljournalistik för dig.

Din åsikt är viktig! Vi ser fram emot att höra vad du tycker!

Här hittar du enkäten.