Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Det är hos oss du ser Kvarnsvedens matcher när publiken portas från arenorna

Inget är sig likt i Corona-tider. Alla sportevenemang har ju legat nere hela våren, men till helgen drar fotbollen igång – med besked! Samtidigt inleds storsatsningen på dt.se, där vi sänder Kvarnsvedens samtliga matcher i Elitettan.

Sakta återgår livet till något som kan betecknas som mer normalt. Inte som före pandemiutbrottet, men i vart fall en lite bättre situation vi kommer att få leva med under sommaren.

Publika evenemang har drabbats hårt av restriktionerna. Inställda konserter, festivaler, spelmansstämmor, kulturhändelser och stora idrottsevenemang gör den här sommaren inte lik någon tidigare. Inte minst märks det i Dalarna, där så otroligt mycket vanligtvis händer under sommarmånaderna.

Matcherna spelas utan publik på arenan – men publiken kommer att finnas på datorn, paddan eller i mobilen

Länets sportklubbar har länge väntat på ett besked om fotbollen. När Folkhälsomyndigheten gav det efterlängtade klartecknet till spel blev det genast febril aktivitet. Matcherna drar igång redan i helgen.

Som alla matcher på elitnivå sker det dock utan publik.

Med eller utan en pandemi storsatsar vi nu på damfotbollen och sänder Kvarnsvedens samtliga 26 matcher live på sajten. Det betyder att laget kommer att ha publik – även om det sker via datorn, paddan eller mobilen. Elitettan är landets näst högsta serie och vi vet att det finns ett stort intresse att följa Borlänge-laget.

Så det är hos oss du ser Kvarnsvedens matcher.

Även tidigare har den intresserade kunnat följa laget på dt.se, men i år satsat vi mer än någonsin. Vi är med direkt från start på söndag när Kvarnsveden möter Mallbacken hemma. Sporten sänder matchen med start kl 13.00.

Den lokala fotbollen är ett viktigt inslag i vår sportbevakning

Helt i linje med att vi nu satsar ännu mer på lokal journalistik – när tidningarna Borlänge Tidning, Mora Tidning, Södra Dalarnes Tidning och Nya Ludvika Tidning får egna chefredaktörer – blir livesändningarna av den lokala fotbollen ett viktigt inslag i vår sportbevakning.

Sammanlagt inom Bonnier News Local (tidigare Mittmedia) kommer det att sändas inte mindre än 300 lokala fotbollsmatcher. Förutom Elitettan kan det också bli livesändningar av herrar Div 2 Norra Svealand och herrar Div 3 Södra Norrland, där det finns några dalalag.

Nu har du möjlighet att se Kvarnsvedens alla matcher och följa dramatiken hos oss ända fram till sista matchen 14 november.

Hoppas du hänger med oss.