Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charmade domarna på World Cat Show

Han reste till Kroatien som titellös junior, och återvände hem som firad vinnare av World Cat Show 2012.
Det handlar som norska skogkatten WW'12 S* Tassajaras Canadian, hos Linda och Mattias Hedberg i Mora.
Numera världsberömd med söta flickor i kö för att få träffa honom.

Annons

Det låter som en saga, men för åttamånaders skogisen Canadian är det faktiskt sant. Förra helgen blev han världsvinnare i Zagreb och storslaget uppvaktad av domare, kattägare och mediefolk från hela världen.

- Alla ville fotograferas med Canadian, och han fanns med på bild i största tidningen samtidigt som hela prisutdelningen gick att följa på You Tube, berättar matte Linda.

Drygt 1 000 av världens vackraste katter deltog i årets World Cat Show, där falubördige Canandian som junior tillhörde den yngre generationen.

- Mattias och jag reste ner för att det var en rolig grej och en stor upplevelse att bara få vara med, förklarar matte Linda.

Men att deras Canadian skulle bli bästa junior bland världens alla katter var mer än någon av dem ens vågat drömma om. Framför allt som resan inte var problemfri.

- Canadian hade kissat ner sig helt, och jag var tvungen att tvätta ren honom med en duschstråle som var så svag att jag aldrig höll på att få ur allt balsam ur pälsen, berättar Linda.

Men efter föning, kamning och upprepad texturbehandling var det en skinande blank Canadian som visade upp sig på domarbordet. Och väl i panel framför 13 domare, började Linda och Mattias få upp hoppet.

- Vi såg att domarna tittade gång på gång på Canadian och en till, innan beskedet kom att två katter fått röster. Då höll vi varandra i händerna så hårt att knogarna vitnade, erkänner Linda.

Strax efteråt utropades deras Canadian till vinnare och bästa junior med hela nio av 13 röster. Lyckan var fullständig och uppvaktningen visste inga gränser.

Nu är Canadian lyckligt hemma hos pappa GIC S* Isgårdens Fred Perry DVM igen, som även han gjort bra ifrån sig och tagit fina titlar. Men ingen slår Canadian, som numera tillåts skriva WW'12 före namnet, som bevis på att han är en världsvinnare.