Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Skott på Stjärngalan – "både hinder och möjligheter"

Ett besked om flygplatsen i Sälen väntas inom kort. – Jag känner mig trygg, säger Charlotte Skott, vd vid Scandinavian Mountains. Under Stjärngalan i Borlänge är hon en av föreläsarna.

Annons

Charlotte Skott, vd Scandinavian Mountains och Destination Sälenfjällen, berättar om utvecklingen och samarbetet över gränsen, mellan Sverige och Norge.

Hon är en av föreläsarna vid årets Stjärngala på Galaxen. Företagare från hela länet har samlats.

– Det finns både hinder och möjligheter. Vi jobbar för att öppna upp regionen, och med en internationell marknad i sikte. Samtidigt ska vi vara rädda om det vi har, säger Charlotte Skott.

Scandinavian Mountains består av Sälenfjällen, Trysil, Idre och Engerdal.

Charlotte Skott bjuder på en fördjupning i hur olika parter samverkar för att utveckla regionen. Det handlar om handel, flygplats, internationell turism och annat. Hon kan denna dag inte leverera några stora nyheter.

– Det är ett långsiktigt pågående arbete. Vi har haft ett test med Trysil där vi jobbat på den europeiska marknaden och fått ett fint utfall. Den internationella marknaden tycker om produkter och tjänster som vi erbjuder, säger Charlotte Skott.

Några nyheter när det gäller den planerade flygplatsen finns ännu inte.

Frågan ligger på EU-nivå. Det statliga stödet på 250 miljoner kronor ska prövas.

Det är väntans tider.

– Vi hoppas att ett beslut kommer när som helst. Det är det beslutet som är kvar. Annars har vi finansiering, drift, detaljplaner och alla de stora delarna på plats.

Om beslutet blir det Charlotte Skott hoppas på, då sätts spaden i backen tämligen omgående.

–Ja, så fort som möjligt.

Hon känner sig trygg med att det blir ett klartecken från EU, och att Scandinavian Mountains Airport blir verklighet.

– Ja, två regeringar har sagt ja. Det känns väldigt tryggt. Vi vet att besöksnäringen är en tung och viktig näring som växer.