Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chans till inspiration för unga företagare

– Kom och låt dig inspireras!
Uppmaningen kommer från Pierre Mörck i Leksand som brinner för entreprenörskap.
På måndag ordnar han tillsammans med kommunen och FFLIST en träff där unga företagare berättar hur de startade eget.

Steget mellan att tänka tanken; "Jag kanske skulle starta eget..." och att anmäla sig till en kurs kan vara både stort och skrämmande.

Därför vill Pierre Mörck vid E-centra/Go for it - själv en ung entusiastisk entreprenör - bjuda in till en inspirationsträff i Entreprenörskolans lokaler i Barkdal.

– En chans att få träffa och lyssna till entreprenörer som börjat sin resa och som kan berätta hur det gick till och hur man tänker i dag, förklarar han.

– Torra fakta från Skatteverket, Boverket och Arbetsförmedlingen blir det en annan gång. Det här handlar om inspiration och motivation!

Enligt Pierre Mörck är det viktigt att få ut budskapet att det går mycket bra att starta eget och verka med utgångspunkt i Leksand - att man inte behöver flytta här ifrån för den sakens skull.

– I dag är ofta normen att unga ska flytta ifrån landsbygden. Sedan tror man att de kommer tillbaka om fem-tio år. Forskning visar att detta inte stämmer, bara 25 procent återvänder och det sker oftast inte när man är 30-35 år, utan senare i livet.

– Därför är det viktigt att vi genom föredömen visar att det går att ta sin drivkraft vidare här, fortsätter han.

De tre inspiratörerna för kvällen är Magnus Holmberg från Landsbygd FTW, Stina Pellas ReformDesign och Dan Forslund Year Zero.

Inspirationsträffen på måndag - är den bara för unga intresserade?

– Absolut inte! På senare år har till exempel allt fler pensionärer börjat startat egna företag. Alla intresserade är välkomna på måndag - vi börjar klockan 17.30 och slutar klockan 20.