Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centralisera vården i Dalarna

På måndag genomdriver Ingalill Persson (S) att Landstinget Dalarna höjer skatten med 50 öre. De extra skattepengarna ger möjligen lite tidsutrymme, men löser inte problemen

Persson är landstingsråd och ledare för S-majoriteten, men det är inte hon som styr. Det gör hembygdspolitikerna från Avesta och Ludvika.

Fyra sjukhus inom sju mils radie är minst ett sjukhus för mycket. Det vet alla, men för de södra länsdelarnas förtroendevalda är hembygden viktigare än att ta ansvar för hela landstinget.

Det borgliga blocket har samma problem - hembygdspolitikerna. Att låsa fast sig vid spåret att nischinrikta verksamhet vid småsjukhusen är inte ansvarsfullt. Ska landstinget få ordning på ekonomin så måste man börja koncentrera specialistvården till i huvudsak Falun och till viss del Mora.

Det skulle vara mera konstruktivt för alliansen att försöka nå samsyn med Persson & Co. Enas om extern förvaltningshjälp, i dagligt tal tvångsförvaltning.

Anders Samuelsson

ledamot i landstingsfullmäktige 2007-2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare