Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern får stöd av oppositionen

Annons

Den borgerliga alliansen har gjort klart att man tänker se över vilka kommunalt ägda fastigheter som finns i kommunen. De som inte används för något nödvändigt kan komma att säljas.

Då både dagis och förskola, som drivits kooperativt i före detta Tyngsjö skola, stänger till sommaren finns planer inom kommunen att sälja byggnaden.

Centerpartiet gick under tisdagen ut med en offentlig protest mot en eventuell försäljning. Enligt partiets Pär Kindlund och Gerhard Larsson skulle en försäljning vara ett dråpslag både mot Tyngsjö och hela Finnmarken.

I skolbyggnaden bedrivs både fritidsaktiviteter, med gym och vävstuga, och samhällsservice, då hemtjänst, bibliotek och distriktssjuksköterska finns inhyst. Centern menar att den nuvarande servicen förmodligen helt skulle försvinna från Tyngsjö om skolan säljs.

I går fick centern medhåll -och det av oppositionen.

-Är centerpartiet rädda för att skolan ska säljas kan jag lugna dem med att de får stöd av oppositionen i den här frågan, säger Kurt Podgorski.

-Ärendet har varit upp två gånger i AU (kommunstyrelsens arbetsutskott) och det beslutades att först inventera vad som finns i skolan. Därefter ska byalaget kontaktas det bästa för det är att ha en riktig dialog och göra det bästa för Tyngsjöborna, menar han.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons