Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern: Dalahästen ska hållas utanför kommunloggan

– Leif Nilsson har dragit alldeles för höga växlar av enigheten i kommunstyrelsen, hävdar Göran Engström (C).
Vare sig hans eget parti eller moderaterna ställer sig bakom tanken på att dalahästen ska ersätta "a:et" i kommunnamnet.

Annons

Den enighet som kommunstyrelsens ordförande Leif Nilsson (S) talade om efter kommunstyrelsens sammanträde i tisdag är en glidning på sanningen enligt Göran Engström.

Om nu majoriteten gett dalahästen lösa tyglar för ett språng rätt i kommunloggan, så är oppositionens uppfattning raka motsatsen - tyglarna ska hållas mycket strama.
– Visst blev det en stundtals rolig debatt som Leif Nilsson nämnt. Men han ville inte ha en debatt om det naiva i att blanda in dalahästen i namnet Smedjebacken.

– Och det vi blev överens om var att kanslichefen Ewa Dagwall får i uppdrag att ta fram en ny grafisk profil, som innebär att dalahästen finns med i anslutning till kommunnamnet - men inte som en ersättning för "a:et".

Om det är så att majoritetspartiet uppfattat det som att alla sluter upp bakom en logga där dalahästen ersätter en bokstav så kommer det att bli en rejäl namnstrid i fullmäktige om en dryg vecka.

Göran Engström tillägger att han håller med om dalahästens betydelse, att symbolen ska finnas med i anslutning till kommunens logga.

Dalahästen skapar en gemensam identitet för samtliga dalakommuner understryker han:
– Så långt har vi varit överens om tagen, att identiteten inte bara gäller för Siljanskommunerna.

– Men när det gäller det smått bisarra förslag som en PR-byrå plockat fram, att klämma in dalahästen i kommunnamnet så skrattar de flesta åt oss.

– Jag är personligen väldigt konservativ när det handlar om att byta ut symboler. Håller nu ordföranden och vice ordföranden i kommunstyrelsen (Leif Nilsson och Ingemar Hellström) fast vid att kommunstyrelsen var enig om utbytet kan man för den delen anklaga dem för historieförfalskning.