Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern: Dalahästen ska hållas utanför kommunloggan

– Leif Nilsson har dragit alldeles för höga växlar av enigheten i kommunstyrelsen, hävdar Göran Engström (C).
Vare sig hans eget parti eller moderaterna ställer sig bakom tanken på att dalahästen ska ersätta "a:et" i kommunnamnet.

Den enighet som kommunstyrelsens ordförande Leif Nilsson (S) talade om efter kommunstyrelsens sammanträde i tisdag är en glidning på sanningen enligt Göran Engström.

Om nu majoriteten gett dalahästen lösa tyglar för ett språng rätt i kommunloggan, så är oppositionens uppfattning raka motsatsen - tyglarna ska hållas mycket strama.
– Visst blev det en stundtals rolig debatt som Leif Nilsson nämnt. Men han ville inte ha en debatt om det naiva i att blanda in dalahästen i namnet Smedjebacken.

– Och det vi blev överens om var att kanslichefen Ewa Dagwall får i uppdrag att ta fram en ny grafisk profil, som innebär att dalahästen finns med i anslutning till kommunnamnet - men inte som en ersättning för "a:et".

Om det är så att majoritetspartiet uppfattat det som att alla sluter upp bakom en logga där dalahästen ersätter en bokstav så kommer det att bli en rejäl namnstrid i fullmäktige om en dryg vecka.

Göran Engström tillägger att han håller med om dalahästens betydelse, att symbolen ska finnas med i anslutning till kommunens logga.

Dalahästen skapar en gemensam identitet för samtliga dalakommuner understryker han:
– Så långt har vi varit överens om tagen, att identiteten inte bara gäller för Siljanskommunerna.

– Men när det gäller det smått bisarra förslag som en PR-byrå plockat fram, att klämma in dalahästen i kommunnamnet så skrattar de flesta åt oss.

– Jag är personligen väldigt konservativ när det handlar om att byta ut symboler. Håller nu ordföranden och vice ordföranden i kommunstyrelsen (Leif Nilsson och Ingemar Hellström) fast vid att kommunstyrelsen var enig om utbytet kan man för den delen anklaga dem för historieförfalskning.