Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carmen – med huppleken – framförs under Dala-Floda Operafest

Carmen – med inslag av tango, folkmusik och den lokala huppleken – kommer att framföras under årets Dala-Floda Operafest. Det framkom när Anna Eklund Tarantino, operasångerska och boende i bygden, informerade under Dala-Floda intresseförenings årsmöte.

Operafesten har blivit en succé och väckt uppmärksamhet även utanför Sverige.

Läs också: Operafest med socialt patos.

Anna Eklund Tarantino, som är ansvarig eller ambassadör för festen, brukar i det här sammanhanget kalla sig operainspiratör och har – bland mycket annat – ordnat små operaföreställningar vid charkdisken i den lokala dagligvarubutiken.

Under intresseföreningens årsmöte berättade hon om 2016 års operafest, som genomförs den 10-14 augusti. Carmenföreställningen kommer att ges i Strandbackens folkpark och dessutom blir det arrangemang i bland annat Wålstedts lada, Floda kyrka, församlingshemmet och Dala-Floda Värdshus och – naturligtvis – ICA Nära.

"Sjösång från Flosjön" blir ett annat programinslag.

Under mötet informerade också Per-Erik Persson om pågående projekt gällande bland annat flottleder, Älgberget och varvet i Leksand.

Föreningen har bildat en arbetsgrupp, Fiber i Dala-Floda, för att samordna utbyggnaden av fibernät i byarna. En annan grupp jobbar med att utveckla och förnya Lustgårdsparken vid Floda Bistro. Dessutom pågår planering för nationaldagsfirandet och Komidsommarfesten mä Vicku inna.

Styrelsen består av Bo Frans, ordförande, Ola Wennhager, sekreterare, Gunilla Bergman, Elisabeth Smits och Henric Larsson.

Läs fler Gagnefsnyheter.

Läs mer om nöje och kultur.