Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlgren är redo att ta över

Gerhard Andersson lägger av.
Nu är Patrik Carlgren redo att ta över förstaplatsen mellan stolparna i IK Brage.
– Absolut. Vi man inte vara förstemålvakt kan man lika gärna sluta, säger Patrik Carlgren.

Direkt efter Ängelholmsmatchen meddelade trotjänaren Gerhard Andersson att han ska sluta efter säsongen, något som DT-sporten skrev om i måndagens tidning. Målvaktsveteranen har varit skadedrabbad i år och beskedet kom inte alldeles oväntat.

– En ikon i klubben. "Gurra" har lärt mig mycket och förhoppningsvis har han haft nytta av mig på något sätt också. Vi är bra kompisar vid sidan av plan också och samåker ju bland annat till träningarna, säger Patrik Carlgren.

Den 20-årige målvakten har stått sju hela matcher i år och hållit nollan tre gånger, bland annat i den viktiga bortamatchen mot Ängelholm i helgen, då kontraktet säkrades.

– Jag är jättenöjd med säsongen. Det känns som att jag har tagit ännu ett steg i utvecklingen.

Nu slutar "Gurra". Är du redo att ta över?

– Absolut. Självklart är jag det. Samtidigt är det viktigt med konkurens, inte minst för min egen del för att jag ska fortsätta att utvecklas.

Sportchefen Michael Kallbäck är nöjd med Carlgrens säsong och glad över att talangen har ännu ett år kvar på sitt kontrakt.

– Han har visat att han håller för Superettan och det är absolut en spelare som vi vill ha kvar.

Kommer ni att satsa på Carlgren som förstemålvakt?

– Vi ska ha två målvakter i truppen och vill ha en konkurrenssituation. Carlgren har som sagt visat att håller en hög nivå, sedan vet jag inte om han är redo för en hel säsong ännu, säger Kallbäck.

Närmast ligger fokus på att göra en snygg säsongsavslutning hemma mot Varberg på lördag, en match som enligt Kallbäck är långtifrån betydelselös.

– Vi spelar för bästa möjliga placering för att få en så hög bonus som möjligt.

Vad handlar det om för pengar?

– Jag har inte de exakta siffrorna, men det kan skilja mellan 50 000 och 100 000 på två placeringar.