Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl Larsson-gården får lån för att klara driften

 
Svindeln i Sundborn
Visa alla artiklar

Släktföreningen Carl Larsson-gården har efter miljonsvindeln nu fått ett lån från Swedbank för att klara den dagliga driften av verksamheten.

"Vi ser med tillförsikt på framtiden och tror att vi kommer att hitta lösningar även för den långsiktiga driften och underhåll av ett av Sveriges mest folkkära kulturarv", skriver Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården, i ett pressmeddelande som släktföreningen skickat ut.

Läs också: Carl Larsson-svindeln: Misstänkt ska ha lurat fler bolag och föreningar

Man skriver vidare att arbetet med att säkra gårdens långsiktiga underhåll återstår. Planen i nuläget är att fortsätta med visningen och aktiviteter som tänkt under hösten och även genomföra den planerade utställningen sommaren 2017.

Carl Larsson-gården fick under en knapp vecka förra veckan in 40 000 kronor i gåvor från privatpersoner. I pressmeddelandet som nu skickats ut framgår att Carl Larsson-gården är mycket tacksamma för alla bidrag som kommit in via allmänheten.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android