Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl-Johan Bergman lämnar DT – blir redaktionell chef i Mittmedia- koncernen

Carl-Johan Bergman lämnar jobbet som chefredaktör och ansvarig utgivare för DT.

Anledningen är att han fått ett nytt toppjobb i Mediesverige – han har utsetts till redaktionell chef i Mittmedia-koncernen.

– Uppdraget är otroligt spännande, säger Bergman.

Carl-Johan Bergman, född och uppvuxen i Grängesberg, tillträdde som chefredaktör och ansvarig utgivare i DT i oktober 2014 – detta efter att året före kommit tillbaka till mediehuset som redaktionschef.

Nu tar han nästa steg, vilket offentliggjordes på torsdagsförmiddagen.

– Vi är mycket glada att Carl-Johan Bergman vill axla rollen som redaktionell chef. Han har under snart två decennier haft olika roller på tidningsredaktioner, från allmänreporter på Dalarnas Tidningar till editionschef på Expressen. Han har en gedigen publicistisk erfarenhet som kommer att vara viktig för Mittmedias fortsatta utvecklingsresa, säger Per Bowallius, vd vid Mittmedia.

Bergman började på Dalarnas Tidningar som allmänreporter 2001. Sedan dess har han gjort det mesta på tidningen.

– Jag är väldigt stolt över DT och DT:s medarbetare. Varje dag görs ett fantastiskt jobb av dem för att leverera lokaljournalistik som ingen annan aktör har möjlighet till i Dalarna. DT:s granskande uppdrag är otroligt viktigt, säger Carl-Johan Bergman.

Om sitt nya uppdrag, som handlar om att vara chef och ansvarig för den redaktionella verksamheten i Mittmedia och ett övergripande ansvar för att driva gemensamma publicistiska frågor, säger han:

– Mittmedia är medie-Sveriges mest spännande arbetsplats. Hela branschen står inför utmaningen att hitta nya, innovativa sätt att driva och paketera lokal journalistik av högsta kvalitet och jag ser mycket fram emot att tillsammans med utgivare och vårt starka utvecklingsteam fortsätta driva den utvecklingen, säger Carl-Johan Bergman.

Carl-Johan Bergman tillträder som redaktionell chef med omedelbar verkan och tar samtidigt plats i Mittmedias koncernledning. Han blir också adjungerad i Mittmedias styrelse.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare ska rekryteras till DT.

– Den processen, med att utlysa tjänsten och börja söka ersättaren, påbörjas omgående. Att vara chefredaktör i DT är en utmaning, men en otroligt rolig sådan. Det engagemang och den kraft som finns i redaktionen är fantastisk, samtidigt som samspelet med de andra avdelningarna är gott och en förutsättning för vår fortsatta resa, säger Bergman.

Carl-Johan Bergman kommer att vara kvar som chefredaktör och ansvarig utgivare till dess ersättaren är på plats.

Mittmedia är ett av Sveriges ledande medieföretag med 29 morgontidningar, digitala medier, gratistidningar, radiokanaler, direktreklam och tryckeriverksamhet.

FAKTA:

Namn: Carl-Johan Bergman

Ålder: 35

Familj: Cecilia och hennes tre barn.

Bor: Hus i Falun och lägenhet i Stockholm.

Intressen: Journalistik, samhällsfrågor, musik och litteratur. Men på senare tid också svampplockning.

Gör en ledig dag: Umgås med nära och kära och lagar mat, gärna med Bruce Springsteen och Maria Callas i högtalarna.

Hur blev du journalist? Som 13-åring började jag skriva ungdomsmatcher för Nya Ludvika Tidnings räkning, under överinseende av väldigt skickliga reportrar som lärde mig grunderna. Sedan rullade det bara på.