Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl-Eric Larsson

Carl-Eric Larsson, Grängesberg, avled den 25 oktober vid en ålder av 84 år.

Han var född i Kungsbacka där han växte upp tillsammans med sin bror. Carl-Erics mor var från Kungsbacka medan fadern härstammade från Grytängsbodarna i Sunnansjö. Därav kom det sig att de båda bröderna tillbringade varje barndomssommar i sin fars hemtrakter. Speciellt för Carl-Eric satte det djupa spår i form av en livslång kärlek till bygden.

1974 tog han steget fullt ut, lämnade Kungsbacka och flyttade till Sunnansjö med sin familj. Tolv år senare återvände de till Kungsbacka, men 1991 flyttade makarna tillbaka till Dalarna och bosatte sig i Grängesberg där de sedan har bott.

Till yrket var Carl-Eric tekniker vid Sveriges Radio och stationerad i Göteborg. Han jobbade först med rundradion, men när televisionen kom till Sverige på 1950-talet blev han tv-tekniker. Carl-Eric var med och byggde upp sändarnätet med de upp till 350 meter höga masterna i västra Götaland upp till Dalsland. Dessutom konstruerade han pejlingsutrustningar för stora fartyg.

Till hans uppgifter hörde även att ta emot och guida utländska besökare vid kustradiostationen i Vallda, på sin tid världens modernaste anläggning.

Om somrarna i Dalarna satt djupa positiva spår hos Carl-Eric, gällde samma sak hans uppväxt i Kungsbacka. Minnena från alla tillfällen då han som ung åkte ut på havet med sin morfar och fiskade, gav honom en kärlek till havet. Följden blev regelbundna återbesök tillsammans med familjen då han fick tillfälle att fiska.

Genom hela livet stod Carl-Eric och hans bror varandra nära. Mindre än en vecka efter att Carl-Eric gått bort dog även brodern.

Närmast sörjande är makan Gulli och barnen Sven, Jan, Mats, Helene och Kent med familjer.