Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cancern slår hårt mot legendarisk LIF-tränare

Legendariske Leksandstränaren Wayne Fleming, 62, är svårt sjuk i cancer.
– Det är bara att hoppas att det kan vända, säger vännen Tomas Jonsson, 52.

Annons

Förra våren drabbades Wayne Fleming, som tränade Leksand från hösten 1992 till våren 1996, av hjärntumör och sjukskrevs från jobbet som assisterande tränare för NHL-laget Tampa Bay.

– Han flyttade från Florida till Kalifornien och när jag pratade med hans fru Carolyn hade han svårt att prata. Det var längesedan jag pratade med henne nu, men direkt efter operationen var det riktigt illa och läkarna sade att man måste ha ett stort tålamod. De visste inte hur lång tid det skulle ta, säger Tomas Jonsson.

I går rapporterade Aftonbladet att Flemings tillstånd, trots behandlingar på flera kliniker runtom i USA, har försämrats ytterligare.

– Det är illa, det är riktigt illa. Wayne är hemma i Calgary, sängliggande. Han får svårare och svårare att kommunicera. Han är ganska klar i hjärnan, men behandlingen har inte bromsat i den omfattning som läkarna hoppats, säger Flemings förre agent Gunnar Svensson till tidningen.

Tomas Jonsson, som inte bara spelade under Fleming utan även räddade kvar Brynäs i elitserien som assistent till kanadensaren 2005:

– Han betydde väldigt mycket här han kom till Leksand, gjorde stora förändringar i föreningen. Han var här i fyra år, men vi fick tyvärr aldrig vinna något tillsammans.

Nu går Wayne Fleming sin tuffaste match hittills.

– Det är bara att hoppas att det kan vända, säger Tomas Jonsson.