Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campingens reception byter ägare

Receptionsbyggnaden, och en rejält tilltagen tomt, vid nedlagda Ludvika camping i Dagkarlsbo har sålts till en privatperson från trakten till en köpeskilling av närmare en halv miljon kronor. Bygglov är beviljat för ändrad användning till bostadsändamål.
– Det sätter punkt för campingeran, säger markägaren och säljaren Bo Johnsson som dementerar spekulationer om att även resten av området, med anrika Karl-Erikesgården, ska avyttras.

Annons

Uppgifter som gjort gällande att hela stamfastigheten, utom badstranden vid sjön Haggens nordspets, också skulle vara på väg att säljas tillbakavisas bestämt. Det ska även ha förekommit att presumtiva "köpare" pekats ut och namngivits.

I sammanhanget står det nu också klart att Johnsson väljer att avsluta förhandlingarna med Älvsbyhus om en möjlig exploatering för villabebyggelse på västra delen av den forna campingen.

– Jag har aldrig haft för avsikt att sälja mer än receptionen och en tomt kring den. Det övriga har dessutom aldrig varit utlagt till försäljning vare sig i annonser eller via någon mäklare, fortsätter markägaren.

– Men det händer att folk dyker på mig lite här och var och vill köpa men jag tänker inte sälja. Det är roligare för mig att det är som det är och att man kan se hästarna gå och beta på området om somrarna, tillägger Johnsson som bara kan hoppas på att det nu ska blir slut med spekulationerna kring hans återstående ägor.

– Jag tycker det är så trevligt att gå där och njuta av den fina miljön. Det sade även min farmors far en gång i tiden när patron Roth kom och ville köpa men fick nej.

Stort sug har det även varit efter receptionsbyggnaden som är vackert belägen med god sikt ut mot sjön.

– Många har visat intresse, både företag och privatpersoner, och till slut blev den nu såld som bostad. Den nye ägaren har redan fått bygglov för ändrad användning och en tomt på cirka 2 500 kvadratmeter kommer att styckas av från stamfastigheten, bekräftar mäklaren Mats Hansson vid Fastighetsbyrån i Ludvika.

Att Älvsbyhus får nobben av markägare Johnsson är något som etableringschefen, Bernt Henriksson i Ockelbo, tar med ro.

– Jag har ännu inte blivit informerad om det, men markägaren gör väl som han vill.