Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bytet till Häcken ger guldvittring

Han bytte från ett topplag till ett annat.
– Men det trodde jag inte när jag gick över till Häcken, säger förre Elfsborgsspelaren Martin Ericsson som har sina rötter i Borlänge.

Från början lånades han ut till Häcken på ett halvår men efter det blev han Häckens spelare fram till och med år 2015.

Med fem omgångar kvar i Allsvenskan leder Häcken före Elfsborg. Lagen har samma poäng men Göteborgslaget har elva plusmål fler än Elfsborg.

Till detta har Martin Ericsson bidragit i högsta grad med sin känsliga högerfot och fina passningsspel. Han har gjort fem mål och ligger tvåa i assistligan efter Åtvidabergs Kristian Bergström.

– Vi har spelat stabilt hela säsongen och blivit bättre och bättre hela tiden. Framför allt i offensiven men även det defensiva har vi förbättrat.

Övergången till Häcken blev en nytändning.

– Det kan man säga. Det är kul att spela och få kontinuitet. Det har blivit över förväntan på alla plan och jag kom in i laget direkt.

Dessutom passar Häckens spelmodell honom bra. Han har fått en offensivare roll och trivs med det rakare spelet efter backen.

– Det har Peter Gerhardsson (Häckens tränare) en stor del i. Han har jobbat mycket med det genom åren.

I fjol slutade Häcken sexa.

Vad är orsaken till lagets framgång i år?

– Svårt att säga. Men vi har ett homogent lag jämfört med tidigare då det kanske fanns flera stjärnor. Vi har en bred trupp och en bra spets i år.

Vad är nyckeln till fortsatt framgång den här säsongen?

– Att vi vågar fortsätta spela som vi gjort och att vi kan minimera de avgörande misstagen. Det gäller att hålla i och fortsätta göra jobbet och inte bli för försiktiga.

Vilket lag tar SM-guldet?

– Jag hoppas förstås att vi gör det. Men det blir tight hela vägen in.

På måndag möter Häcken IFK Göteborg i ett tufft derby. Av topplagen återstår AIK att möta.

– För vår del gäller det bara att vinna så mycket som möjligt.