Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bytet till Häcken ger guldvittring

Han bytte från ett topplag till ett annat.
– Men det trodde jag inte när jag gick över till Häcken, säger förre Elfsborgsspelaren Martin Ericsson som har sina rötter i Borlänge.

Annons

Från början lånades han ut till Häcken på ett halvår men efter det blev han Häckens spelare fram till och med år 2015.

Med fem omgångar kvar i Allsvenskan leder Häcken före Elfsborg. Lagen har samma poäng men Göteborgslaget har elva plusmål fler än Elfsborg.

Till detta har Martin Ericsson bidragit i högsta grad med sin känsliga högerfot och fina passningsspel. Han har gjort fem mål och ligger tvåa i assistligan efter Åtvidabergs Kristian Bergström.

– Vi har spelat stabilt hela säsongen och blivit bättre och bättre hela tiden. Framför allt i offensiven men även det defensiva har vi förbättrat.

Övergången till Häcken blev en nytändning.

– Det kan man säga. Det är kul att spela och få kontinuitet. Det har blivit över förväntan på alla plan och jag kom in i laget direkt.

Dessutom passar Häckens spelmodell honom bra. Han har fått en offensivare roll och trivs med det rakare spelet efter backen.

– Det har Peter Gerhardsson (Häckens tränare) en stor del i. Han har jobbat mycket med det genom åren.

I fjol slutade Häcken sexa.

Vad är orsaken till lagets framgång i år?

– Svårt att säga. Men vi har ett homogent lag jämfört med tidigare då det kanske fanns flera stjärnor. Vi har en bred trupp och en bra spets i år.

Vad är nyckeln till fortsatt framgång den här säsongen?

– Att vi vågar fortsätta spela som vi gjort och att vi kan minimera de avgörande misstagen. Det gäller att hålla i och fortsätta göra jobbet och inte bli för försiktiga.

Vilket lag tar SM-guldet?

– Jag hoppas förstås att vi gör det. Men det blir tight hela vägen in.

På måndag möter Häcken IFK Göteborg i ett tufft derby. Av topplagen återstår AIK att möta.

– För vår del gäller det bara att vinna så mycket som möjligt.