Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byter bort utsattas hem

Annons

Hur kan det betraktas som fullkomligt normalt att sälja ut äldres hem för att kunna göra nya fastighetsaffärer? En kommun som inte klarar av att förnya sitt bostadsbestånd på annat sätt, är ingen bra kommun att bo i.

Plötsligt ska åratals försummelse när det gäller att förse kommunens invånare med bostäder, rättas till. Det finns allvarliga invändningar mot affären. Ingen kan garantera en oförändrad verksamhet som möjliggör en fortsatt god äldreomsorg.

Det går säkerligen bra när Tunabyggen säljer till den första hugade spekulanten, men vad händer när den nye ägaren säljer fastigheterna vidare till mindre nogräknade företag? Det har hänt tidigare, i en del fall med tvångsförvaltning som resultat.

Menar kommunstyrelsen att hyreslägenheter för äldre med behov av särskilt boende är en konsumtionsvara där tillgång och efterfrågan styr priset? Ja, då ska ni naturligtvis fortsätta på den inslagna vägen.

Nej, vi är i stället övertygade om att en dalasamling, kanske med ett program för äldreboende i hela länet, skulle vara en bit på vägen.

Nils Nilsson

PRO Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare