Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

byNet: Vi kämpar in i det sista för att kunna fibrera Gräsberg/Persbo

IP Onlys säljare ska ha haft kontakt med samtliga fastighetsägare i Gräsberg/Persbo–området. Filip Åberg, försäljningschef vid byNet, förutsätter i alla fall att säljarna försökt kontakta samtliga.

Annons

Men, om det har skett missar måste det göras en intern undersökning påpekar Filip Åberg i ett e-postbrev till DT.

Han har haft en dialog med företagets regionansvarige, Johan Lindström, efter informationsmötet i Gräsbergs Folkets hus apropå de frågeställningar som inte kunde besvaras då.

Bybornas ifrågasatte bland annat varför även ödefastigheter har räknats in i det tänkta projektområdet eftersom det enligt deras mening ger en skev bild av antalet faktiska hushåll.

Det bemöter Filip Åberg med att alla hushåll – oavsett om det är "ödehus" ska räknas med. Det är en förutsättning i den "solidariska planen" för fiberutbyggnad i Sverige menar han.

Även om det enligt Filip Åberg var ganska dålig uppslutning vid det senaste fibermötet ska byNet "kämpa in i det sista" för att kunna fibrera Gräsberg/Persbo.

Hans passar också på att återigen ge värste konkurrenten Telia en känga eftersom denne snuvade IP Only/byNet på "godbitarna" (Håksberg och Landforsen).

"Hade detta skötts i samspel hade vi aldrig suttit i den här situationen..." hävdar han.

Läs mer:

Fiberkriget har gynnat Ludvika – klättrat 78 placeringar på bredbandslistan

IP-Only lovar fiber till hela kommunen