Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

byNet: Vi kämpar in i det sista för att kunna fibrera Gräsberg/Persbo

IP Onlys säljare ska ha haft kontakt med samtliga fastighetsägare i Gräsberg/Persbo–området. Filip Åberg, försäljningschef vid byNet, förutsätter i alla fall att säljarna försökt kontakta samtliga.

Annons

Men, om det har skett missar måste det göras en intern undersökning påpekar Filip Åberg i ett e-postbrev till DT.

Han har haft en dialog med företagets regionansvarige, Johan Lindström, efter informationsmötet i Gräsbergs Folkets hus apropå de frågeställningar som inte kunde besvaras då.

Bybornas ifrågasatte bland annat varför även ödefastigheter har räknats in i det tänkta projektområdet eftersom det enligt deras mening ger en skev bild av antalet faktiska hushåll.

Det bemöter Filip Åberg med att alla hushåll – oavsett om det är "ödehus" ska räknas med. Det är en förutsättning i den "solidariska planen" för fiberutbyggnad i Sverige menar han.

Även om det enligt Filip Åberg var ganska dålig uppslutning vid det senaste fibermötet ska byNet "kämpa in i det sista" för att kunna fibrera Gräsberg/Persbo.

Hans passar också på att återigen ge värste konkurrenten Telia en känga eftersom denne snuvade IP Only/byNet på "godbitarna" (Håksberg och Landforsen).

"Hade detta skötts i samspel hade vi aldrig suttit i den här situationen..." hävdar han.

Läs mer:

Fiberkriget har gynnat Ludvika – klättrat 78 placeringar på bredbandslistan

IP-Only lovar fiber till hela kommunen