Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygolf avslutade golfsäsong

En blöt golfsäsong är nu i stort sett över och den avslutades med Byamästerskapet på Snöå golfbana.
– Vi har haft en säsong med mycket regn och lite färre greenfeespelare, summerar klubbens ordförande Kjell Rehde säsongen.

Trots en blöt sommar finns det ändå positiva händelser i klubben.

– Vi har ökat medlemsantalet och haft tre nybörjarkurser som gett oss några nya medlemmar och de är alltid välkomna, säger Kjell Rehde.

Klubben har också invigt sin loge och hyresintäkter från den och ett bra sätt att kunna använda vår banpersonal i annan verksamhet under vintern har sett till att klubben kommer att kunna redovisa ett plus i verksamheten.

– Vi måste ha en bredare verksamhet än bara golf för att det hela ska gå runt, konstaterar Kjell Rehde.

Inför nästa säsong kommer Snöåns GK att vara med och arrangera RM i golf.

– Det innebör att vi nu ser över banan. Greenerna ska bli snabbar och vi förbättrar både tees och bunkrar. Samtidigt så snyggas det till och vattenspeglarna tas fram på ett bättre sätt, säger Kjell.

– Det är mycket jobb som bygger på ideella insatser, men det är både kul och bra för klubben med den uppgradering av banan som vi nu gör för nästa säsong, säger Kjell Rehde.

I det avslutande Byamästerskapet segrade Thomas Gruhs för Björbo medan Kenneth Ilbäcks segrade för Dala-Järna/Vansbro.