Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggpartners vd får gå

Byggpartner växer men företaget tjänar inga pengar och Byggpartners styrelsen anser inte att det är hållbart.
– Vi och vd Michael Larsson har inte samma syn på verksamheten så vi är överens om att Michael slutar som vd efter flera år och att jag åter går in tillfälligt som vd, säger Byggpartners grundare och ägare Bo Olsson.

Styrelsen i Byggpartner har idag kommit överens med Michael Larsson att Michael lämnar bolaget och posten som vd.

Bo Olsson, Byggpartners grundare, har utsetts som tillförordnad vd och tillträder omgående.

Anledningen till förändringen är att styrelsen och Michael Larsson inte har haft samma syn på hur verksamheten ska bedrivas.

Bo Olsson, tar över som tillförordnad VD efter Michael Larsson.

Bo Olsson är en av grundarna till Byggpartner i Dalarna och var vd för bolaget fram till 2009 då han lämnade den operativa verksamheten. Sedan dess har Olsson varit fortsatt engagerad i verksamheten som styrelseledamot och ägare.

– Jag har lovat styrelsen att skyndsamt ta fram en plan för att få företaget på rätt köl inom de närmsta veckorna. Hemmamarknaden i Dalarna tuffar på bra som den alltid gjort men vi har växt i Stockholm och bytt mycket folk där så det gäller att få dem att jobba som oss i Dalarna, säger Olsson och tillägger:

- Jag kommer att se över verksamheten och den organisation vi har idag. Jag hyser stor tillförsikt att jag, tillsammans med den kunniga och kompetenta ledning och personal vi har, ska komma fram till hur vi bäst bygger vidare verksamheten, säger Bo Olsson.

- Styrelsen är nöjd med att Bo Olsson har accepterat uppdraget som tillförordnad VD. När Michael nu lämnar ByggPartner är Bo den som på bästa sätt snabbt kan sätta sig in i verksamheten, säger Claes Kjellander, styrelseordförande i Byggpartner i Dalarna AB.

Byggpartner startades 1992 och har kontor i Borlänge, Avesta, Enköping, Falun, Hedemora, Stockholm och Västerås. Företaget har cirka 380 anställda och omsätter drygt 1,2 miljarder. Byggpartner ägs av Priveq Investment, de ursprungliga grundarna, delar av företagsledningen och till en mindre del av andra privatpersoner.