Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygglov skärper sig

TV-programmet Bygglov inför flera förändringar efter Arbetsmiljöverkets inspektion.
Bland annat ska personal få utbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete.

I augusti besökte Bygglov Borlänge återigen, den här gången var det en familj i Buskåker som skulle få det renoverat hemma.

Bygglovsgänget i sin tur fick också besök. Av Arbetsmiljöverket som bestämde att man skulle göra en inspektion av arbetsplatsen.

I ett inspektionsmeddelande till produktionsbolaget som spelar in Bygglov krävde Arbetsmiljöverket att man ska vidta alla åtgärder som krävs för att förebygga att arbetstagaren inte utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Krav ställdes på att produktionsbolaget ska utse en lämplig byggarbetsmiljösamordnare när man planerar, projekterar och utför nästa byggprojekt.

Nu har produktionsbolaget svarat Arbetsmiljöverket på hur man tänker bemöta kraven.

Säsongens inspelningar av Bygglov är över, men om det blir fler säsonger av TV-prouktionen kommer man bland annat att anlita en sakkunnig konsult som ska utbilda personalen i systematiskt arbetsmiljöarbete. Det gäller personal både bakom och framför kameran.

En arbetsmiljösamordnare kommer även att utses.

Produktionsbolaget ska även tydliggöra sitt ansvar gentemot medverkande familjer, entreprenörer och uppdragsgivarna.