Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byarna lever upp under Västerdalsveckan

/
  • Lindansös. Lina Eriksson, 9 år, var ett av barnen som intog scenen under cirkusföreställningen.

Annons

Sörsjödagen inledde Västerdalsveckan i lördags, tätt följd av Transtrandsdagen i söndags. Båda byarna bjöd på ett fint arrangemang och tillströmningen av besökare var god.

I Transstrand var en av höjdpunkterna för de yngre besökarna enmansföreställningen Cirkus Trudilutt, som hölls av Anna Kusén från Orsa. Eftersom cirkusen tappat bort elefanter och clowner någonstans på vägen till Transtrand, fick barnen hoppa in i deras ställe och delta i showen. Det gjordes kullerbyttor och Anna Kusén själv bjöd på avancerad akrobatik och visade även att grönsaker, frukt och ägg fungerar alldeles utmärkt att jonglera med.

- Vi försöker ha någonting att erbjuda för alla. Besökarna på byadagarna är både unga och gamla och det är viktigt att samtliga känner att de har någonting att uppleva här. Cirkusen blev jättebra och barnen hade skoj, säger Christina Sköld.

Hon tillägger även att byadagarna är ett bra tillfälle för bortflugna att komma hem till bygden igen och möta upp med gamla vänner.

- Vi har Pubafton på kursgården för de som vill gå ut på kvällen och umgås och lyssna till trubadurer, säger hon.

Navet under Transtrandsdagen var Bygdegården där det var full aktivitet. Tipspromenader, utställningar och lotterier fanns bland annat att tillgå och Transtrands Spelmanslag underhöll med musik. Nytt för i år var fisketävlingen, som vanns av Thomas och Susanne Gudmuns och som stolta kunde visa upp en gädda på 6,2 kilo. Priset var, förutom äran och den ståtliga gäddan, tvåtusen kronor.

- Det är första gången vi har fisketävling på Transtrandsdagen och det visade sig vara ett mycket uppskattat arrangemang, så fisketävlingen återkommer med största säkerhet även nästa år, säger Mikael Jansson, fisketävlingsansvarig.

Mer läsning

Annons